A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pavle-kalinic-mala-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

U Zagrebu održan mimohod više od 1000 pripadnika postrojbi Civilne zaštite | Politika+
Zagreb

CIVILNA ZAŠTITA: U Zagrebu održan mimohod više od 1000 pripadnika postrojbi Civilne zaštite

Kalinić: Zajedničkim naporima uspjeli smo formirati bazu sustava na terenu - a to ste upravo vi.

Piše: PolitikaPlus

Na Trgu bana Josipa Jelačića održan je svečani mimohod i postrojavanje više od 1000 pripadnika postrojbi Civilne zaštite, u organizaciji Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba i Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS).

 

PAVLE KALINIĆ: Danas na ovoj smotri sa zadovoljstvom mogu konstatirati da smo zajedničkim naporima i radom, unatoč svim problemima koje smo imali u nepune tri godine koliko se bavimo sustavom Civilne zaštite, uspjeli formirati bazu sustava na terenu - a to ste upravo vi.

Na središnji zagrebački trg postrojbe civilne zaštite došle su Praškom ulicom s Trga Nikole Šubića Zrinskog. Na Trgu su se postrojili pripadnici postrojbi civilne zaštite opće namjene gradskih četvrti, članova zapovjedništava civilne zaštite gradskih četvrti i Interventne specijalističke postrojbe civilne zaštite RH – zone Zagreb.

Pročelnik gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić poručio im je da su oni u slučaju potrebe prvi na terenu i bit će oni koji će raditi zajedno s Uredom i žurnim službama Grada kako bi zajedničkim snagama čim prije vratili normalan život u Zagreb.

"Danas na ovoj smotri sa zadovoljstvom mogu konstatirati da smo zajedničkim naporima i radom, unatoč svim problemima koje smo imali u nepune tri godine koliko se bavimo sustavom Civilne zaštite, uspjeli formirati bazu sustava na terenu - a to ste upravo vi", naglasio je Kalinić. Zagreb trenutno ima malo manje od 4400 pripadnika civilne zaštite, a u idućih pet do deset godina nadamo se da ćemo ih imati 30.000, rekao je Kalinić.

"Brižni čuvari i hrabri ljudi koji pomažu Zagrepčanima u kriznim situacijama - sve postrojbe Civilne zaštite sa svojim zapovjedništvima i kriznim stožerima - poručuju vam - Zagrepčani, mi smo stalno s vama i uz vas", naglasila je načelnica Stožera zaštite i spašavanja grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.

Zapovjednik Civilne zaštite RH Stjepan Huzjak istaknuo je kako smo svjedoci, pogotovo u posljednje vrijeme izuzetno velikih nesreća i katastrofa koje se događaju širom svijeta pa i u regiji te da moramo biti svjesni da se to može dogoditi i na ovim područjima. "Naša je obaveza da se za to pripremamo, da budemo spremni, da budemo uzdanica i sigurnost za sve naše građane kada im bude potrebna pomoć", istaknuo je.

Naglasio je kako je najbitnije da se sustav civilne zaštite gradi vrlo kvalitetno na najnižim razinama - gradskih četvrti i gradova, tamo gdje će se i pomoć najviše i najbrže trebati dati. "Naša misija i zadaća je da se obučimo i da budemo spremni za takve trenutke", istaknuo je Huzjak.

Čestitao je zagrebačkom Uredu za upravljanje u hitnim situacijama jer je u zadnje dvije godine napravio puno na podizanju spremnosti i sigurnosti civilne zaštite na dobrobit građana Zagreba. Dodao je da to treba biti smjernica svim ostalim gradovima, a njima u DUZS-u je to obaveza da daju dodatnu pripomoć da to bude što kvalitetnije.

Na Trgu bana Josipa Jelačića, u šatorima kraj Manduševca, održana je i prezentacija sustava zaštite i spašavanja (opreme i sredstava).

Pripadnici civilne zaštite 1. ožujka slave Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite Republike Hrvatske.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

pavle kalinić, civilna zaštita, zagreb