A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jaguar-kina-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Jaguar Land Rover i kineski Cherry traže dozvolu za joint venture | Politika+
4kotača

AUTOINDUSTRIJA: Jaguar Land Rover i kineski Cherry traže dozvolu za joint venture

JLR je pod kontrolom indijskog Tata Motorsa, koji u svojim pokušajima u Kini dosad nije imao mnogo uspjeha.

Piše: PolitikaPlus

Jaguar Land Rover i kineski Cherry traže dozvolu za joint venture vrijedno 2,78 milijardi dolara u istočnoj Kini. Prema neimenovanim izvorimaa, Radi se o pokušaju Jaguara Land Rovera da jače zagazi u najveće automobilsko tržište na svijetu. Tvornica bi se trebala podići u gradu Čangšu, nedaleko od Šangaja, a proizvodila bi za početak Land Roverove SUV-ove, a zatim i Jaguarove luksuzne limuzine.

JLR je pod kontrolom indijskog Tata Motorsa, koji u svojim pokušajima u Kini dosad nije imao mnogo uspjeha.


Plan još uvijek trebaju odobriti kineska regulatorna tijela, što u Kini nikad nije odvojivo od politike. JLR je pod kontrolom indijskog Tata Motorsa, koji u svojim pokušajima da ostvari zajednička ulaganja s kineskim Great Wall Motor Co i drugim partnerima nije imao mnogo uspjeha.

Kina odnedavno strogo kontrolira kupovinu automobila za državne službe, uvjetujući da se mora birati s liste modela proizvedenih u samoj Kini, no, i bez toga, teško je u Kini biti konkurentan s modelima koji se ne proizvode u kineskim tvornicama.

Uspije li JLR, pridružit će se prestižnim europskin proizvođačima koji su već uspjeli ostvariti lokalnu proizvodnju, kao što su njemački Audi, BMW i Mercedes, koji uživaju plodove dvocifrenog rasta (lani više od 30 posto) prodaje vozila u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tata motors, land rover, jaguar, kina, automobilska industrija