Hrvatska

ISTRAŽIVANJE: Građani lagano gube povjerenje u Vladu Zorana Milanovića

Rezultat nimalo ne iznenađuje obzirom na događaje u ovoj sferi u posljednjih mjesec dana - donesen ''štedljivi" proračun, promjene u poreznom sustavu uz povećanje PDV-a.

Piše: PolitikaPlus
Najniža potpora zabilježena je za gospodarsku politiku i ona je početkom mjeseca iznosila 43,1% (prema 51,6% iz veljače). Tako niti investicijski plan potpredsjednika Čačića nije uspio umanjiti učinak završetka „medenog mjeseca“ hrvatskih birača i nove vlasti. 

Vlada Zorana Milanovića početkom ožujka uživa potporu 61,9 posto hrvatskih građana, što je za 7,4 postotna boda slabija podrška od one prije mjesec dana, piše HRT.

U analizi potpore pojedinim vladinim politikama najniža potpora Vladi zabilježena je u području javnih financija i to svega 34,1% u odnosu na 42,3% prije mjesec dana, pokazuje najnovije istraživanje CRO Demoskopa.

Rezultat nimalo ne iznenađuje obzirom na događaje u ovoj sferi u posljednjih mjesec dana - donesen ''štedljivi" proračun, promjene u poreznom sustavu uz povećanje PDV-a.

Najniža potpora zabilježena je za gospodarsku politiku i ona je početkom mjeseca iznosila 43,1% (prema 51,6% iz veljače). Tako niti investicijski plan potpredsjednika Čačića nije uspio umanjiti učinak završetka „medenog mjeseca“ hrvatskih birača i nove vlasti. Zanimljivo je da se kod vladine socijalne politike potpora zadržala na gotovo istoj razini (sad 48,4% prema 48,6% iz veljače).

Bit će vrlo zanimljivo pratiti dalji tijek mandata vladajuće većine kroz ocjenu rada i podršku politici Vlade. Prema ocjenama iz ožujka naslućuje se polagani završetak „medenog mjeseca“ s hrvatskim biračima i početak kritičnijeg odnosa prema politikama Milanovićeve vlade. Dalji smjer potpore ovisiti će najviše o uspjesima ili neuspjesima vladinih mjera.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

radimir čačić, zoran milanović, istraživanje, vlada, crodemoskop