A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gordan-maras-120.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Maras obećaje potpore malom i srednjem poduzetništvu | Politika+
Mojbiz

PROJEKTI: Maras obećaje potpore malom i srednjem poduzetništvu

"HBOR će financirati izvozne programe, a Vlada će dati podršku svim tvrtkama koje stvaraju novu vrijednost."

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras izjavio je danas u Goričanu kako se poticanjem malih i srednjih tvrtki putem horizontalnih potpora želi pomoći tim tvrtkama da budu konkurentnije i zapošljavaju što veći broj ljudi.

"HBOR će financirati izvozne programe, a Vlada će dati podršku svim tvrtkama koje stvaraju novu vrijednost."

Hrvatska banka za obnovu i razvitak financirat će izvozne programe, a Vlada će dati podršku svim tvrtkama koje stvaraju novu vrijednost, istaknuo je Maras za današnjeg posjeta Međimurskoj županiji. Za radnog sastanka sa čelnicima Međimurske županije i općine Goričan, Maras je obećao potporu u projektima gospodarskih i poduzetničkih zona. Govoreći o njima kao o generatorima gospodarskog razvoja, Maras je rekao da će se smanjiti zakonski rokovi za izmjenu prostornih planova jer dosadašnja dugotrajnost odbija investitore.

Najavio je i podršku svim ostalim kvalitetnim projektima lokalne samouprave, bez obzira na politički predznak stranaka koje su na vlasti u državi ili pojedinoj županiji, odnosno općini.

Ministar Maras u sklopu posjeta Međimurskoj županiji otvorio je u Goričanu edukativnu radionicu o razvoju gospodarstva u sklopu IPA projekta "Zajednički industrijski park". Projekt vrijedan 193 tisuće eura provode općine Goričan s hrvatske i Serdehelj s mađarske strane.

Maras je pohvalio dosadašnje iskorištavanje pretpristupnih fondova regija koje graniče sa zemljama Europske unije, posebno istaknuvši Međimurje. Posjetio i tvrtke Meiso i Dohomont iz Goričana te sudjelovao na okruglom stolu o aktualnom stanju u međmurskom gospodarstvu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HBOR, Gordan Maras, potpore