A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hnk-gospoda-glembajevi-vito-taufer-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Na ovogodišnjim Marulićevim danima devet predstava | Politika+
Kultura

KAZALIŠNI FESTIVAL: Na ovogodišnjim Marulićevim danima devet predstava

"Dvije tematske linije koje prevladavaju: obitelj kao nukleus društva i žene te njihov doživljaj vremena."

FOTO: Gospoda Glembajevi
Piše: P/H

Devet predstava različitih spisateljskih i izvedbenih poetika koje povezuju dvije osnovne tematske linije - obitelj i žene uvršteno je u program ovogodišnjih Marulićevih dana, festivala koji će se održati od 21. do 28. travnja u Splitu, priopćilo je danas Ministarstvo kulture.

"U ovogodišnjoj selekciji od devet predstava našlo se isto toliko različitih spisateljskih, ali i izvedbenih poetika, no ono što ih, osim kvalitete, na neki način povezuje su dvije tematske linije koje prevladavaju: obitelj kao nukleus društva i žene te njihov doživljaj vremena"

Kako se navodi u priopćenju, konačan odabir predstava predstavila je izbornica tog festivala Gordana Ostović na današnjoj sjednici Vijeća Festivala hrvatske drame i autorskog kazališta Marulićevih dana.

Izabrane su predstave "Nosi nas rijeka" Elvisa Bošnjaka u režiji Krešimira Dolenčića (GDK Gavella), "Mrzim istinu" autora i redatelja Olivera Frljića (Teatar &TD), "Gospoda Glembajevi" Miroslava Krleže u režiji Vite Taufera (HNK u Zagrebu), "Moj sin samo malo sporije hoda" Ivora Martinića u režiji Janusza Kice (ZKM), "Šarengrad" Renate Carole Gatice i Natalije Manojlović, koja je i redateljica (Teatar &TD), "Baba Jaga je snijela jaje" Dubravke Ugrešić u režiji Ivice Buljana (HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke), "Prolazi sve" Dubravka Mihanovića u režiji Olivera Frljića (GDK Gavella), "Kaćuše" Davora Špišića u režiji Marice Grgurinović (HNK u Splitu) i "Enciklopedija izgubljenog vremena" Slobodana Šnajdera u režiji Snježane Banović (HNK u Varaždinu).

"U ovogodišnjoj selekciji od devet predstava našlo se isto toliko različitih spisateljskih, ali i izvedbenih poetika, no ono što ih, osim kvalitete, na neki način povezuje su dvije tematske linije koje prevladavaju: obitelj kao nukleus društva i žene te njihov doživljaj vremena", ističe se u priopćenju te napominje da je Vijeće jednoglasno prihvatilo konačan odabir izbornice.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kazalište, marulićevi dani