A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pottermore.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

J.K. Rowling pokreće 'Pottermore', internetsku stranicu o Harryju Potteru | Politika+
Kultura

ZA FANOVE: J.K. Rowling pokreće 'Pottermore', internetsku stranicu o Harryju Potteru

Projekt je zamišljen kao mjesto za međusobnu interakciju obožavatelja.

Piše: PolitikaPlus

Internetska stranica "Pottermore", koju je pokrenula autorica serijala o malom čarobnjaku Harryju Potteru J.K. Rowling, početkom travnja bit će otvorena za sve posjetitelje, ističe se u priopćenju na toj stranici.

Pristup "Pottermoreu" u lipnju je prošle godine otvoren za manji broj korisnika, dok je njegovo otvaranje za širu publiku najavljeno za listopad 2011. No, do toga nije došlo zbog, kako je objašnjeno u priopćenju, "povratnih informacija prvih korisnika koje su jasno pokazale da naša prvotna platforma neće neće biti prikladna kada ju preplave milijuni korisnika".

"Ponosno najavljujemo da će pottermore.com biti otvoren za sve posjetitelje početkom travnja 2012.", stoji u priopćenju. "Svjesni smo da je odgoda njegova početka bila frustrirajuće iskustvo te vam zahvaljujemo na dosad iskazanom strpljenju", dodaje se.

Projekt zamišljen kao mjesto za međusobnu interakciju obožavatelja ali i komunikaciju sa samom autoricom, "Pottermore" je najavljen kao jedino mjesto na kojemu će biti moguće kupiti elektroničke verzije sedam naslova iz tog serijala, čemu se autorica inače godinama opirala.

Zakoračivši u stranicu, kojoj je pristup besplatan, korisnik započinje putovanje svijetom Harrya Pottera slijedeći Harryjeve stope - otvaranjem računa u goblinskoj banci Gringotts, obilaženjem Zakutne ulice u potrazi za novom školskom opremom te biranjem čarobnog štapića. Polako se probijajući kroz priču, korisnik otključava nove sadržaje, može "klikati" i prikupljati predmete koje sprema u svoj "kovčeg", graditi i razvijati svoje profile, pridodavati vlastite crteže, prikupljati knjige i čokoladne žabe, učiti čarolije, te pripremati čarobne napitke.

Profil u "Pottermoreu" može se povezati i s korisnikovim profilom na Facebooku te tako razvijati mreža prijatelja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

harry potter, hogwarts