Svijet

BIJES: Strauss-Kahn morao bježati od bijesnih prosvjednika

Uguran je u policijsko vozilo kako bi izbjegao prosvjednike, nakon što je održao govor na britanskom sveučilištu Cambridge koji je razbjesnio borce za prava žena.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Bivši direktor MMF-a Dominique Strauss-Kahn uguran je u policijsko vozilo kako bi izbjegao prosvjednike, nakon što je održao govor na britanskom sveučilištu Cambridge koji je razbjesnio borce za prava žena.

Oko 150 prosvjednika, noveći transparente i izvikujući "2,4,6,8, stop nasilju, stop silovanjima" okružili su dvoranu Cambridge Union Society gdje je Strauss-Kahn održao predavanje o globalizaciji i eurozoni izabranoj skupini studenata.

Dok je francuski ekonomist napuštao dvoranu, bijesna gomila pokušala je prijeći 20-metarsku barikadu koju je čuvala policija, a u pomoć su pritekli i zaštitari.

Na automobil je bačen jedan transparent dok su se prosvjednici naguravali s policajcima u vrijeme kada je Strauss-Kahn odlazio.

"Milsim da ga ne bi trebalo pozivati ovdje da drži predavanja studentima. Ovo je sve dio prljave PR kampanje da mu se popravi ugled, ali mi nismo budale", rekao je student Morgan Wild.

Stroge mjere sigurnosti bile su uvedene oko zgrade u kojoj je Strauss-Kahn održao predavanje okružen četvoricom tjelohranitelja, a za tu je prigodu dovedeno 15 zaštitara.

No kontroverze nije mogao izbjeći niti u povjesnoj zgradi iz 19. stoljeća u kojoj su se studentima obraćali političari poput ratnog britanskog premijera Winstona Churchilla.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prosvjed, MMF