Kultura

PROMO ČLANAK: Nezaboravna večer salse na 'filharmonijski' način u Zagrebu

Vruće, jako vruće bilo je u petak 9. ožujka u Zvjezdanom ciklusu.

Piše: PolitikaPlus

Bila je to salsa koju je doista vrijedilo doživjeli i prava "Fiesta Orkestra" kako su ovaj koncert najavljivali suorganizatori Zagrebačka filharmonija i G.A.D. PRODUKCIJA.


Vruće, jako vruće bilo je u petak 9.3. u Zvjezdanom ciklusu, a puna dvorana doživjela je latino glazbu na posve nov "filharmonijski" način i uživala u koncertu Salsa filarmónica.


Naš najomiljeniji Latinoamerikanac Ricardo Luque ugostio je tri prvorazredna vokalna solista: kubansku "La damu del son" Jaqueline Castellanos, njezinu kći prekrasnoga stasa i još ljepšeg glasa Olvido Ruiz Castellanos i kubanskog glazbenog veterana osebujnog izgleda i vokala Luisa Felipea de Armasa - Luisona. Velikim orkestrom Zagrebačke filharmonije i Salsa All Stars Bandom ravnao je raspoloženi i rasplesani maestro Alan Bjelinski.


Večer je započela hitom The Beatlesa Eleanor Rigby u salsa ritmu, a nastavila se brojnim poznatim latino hitovima, "Buena Vista" uspješnicama i tango standardima u aranžmanima Dubravka Palanovića. Bilo je tu doista za svakoga ponešto: od poznatih latino balada poput Beautiful Maria do salsoiziranih pop hitova kao što su Killing me softly ili Stingova Fragile.


Dvorana je proključala u ritmu zaraznog pripjeva Yemaya, a potom se pretvorila u pravi plesni podij na kojem su plesali svi, nagrađujući glazbenike uzvicima i oduševljenim pljeskom te skandirajući "hoćemo još" nakon čega su uslijedili i dodaci.


Svi koju su se i ovog petka našli u Zvjezdanom ciklusu, mogu potvrditi da su doživjeli koncert o kojem će još dugo pričati, ali tu glazbenim poslasticama nije kraj!


Jer, već u petak 27.4. u Zvjezdani ciklus stiže Stingov učitelj lutnje i virtuozni gitarist Edin Karamazov i u programu "od flamenca do Beatlesa" najavljuje večer gitare koju jednostavno ne smijete propustiti!

 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagrebačka filhramonija, zvjezdani ciklus, salsa