A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/isidre-garriga-oliveras-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

IBM-ov Dan financijskih rješenja okupio 100-tinjak financijaša | Politika+
IT

IT: IBM-ov Dan financijskih rješenja okupio 100-tinjak financijaša

Predstavljena cjelovita lepeza IBM-ovih rješenja poslovne inteligencije, napredne analitike, upravljanja financijama i strategijom.

FOTO: Isidre Garriga Oliveras
Piše: PolitikaPlus

IBM-ovo poslovno događanje Dan financijskih rješenja 2012 okupilo je sudionike iz financijskog i osiguravajućeg sektora poslovanja na kojem je predstavljena cjelovita lepeza IBM-ovih rješenja poslovne inteligencije, napredne analitike, upravljanja financijama i strategijom. Pred oko 100 sudionika, IBM-ovi stručnjaci, poslovni partneri i korisnici kroz dva niza predavanja, bankarstvo i osiguranja prezentirali su iskustva i projekte temeljene na IBM-ovim tehnologijama i softverskim rješenjima koja pomažu u smanjenju troškova, optimizaciji poslovnih procesa i povećanju učinkovitosti.

"Trend prikupljanja i obrade ogromnih količina strukturiranih i nestrukturnih podataka, koji se popularno nazivaju Big Data, podloga je stvaranju financijskih rješenja koja omogućuju donošenje ispravnih odluka za vaše dugoročno poslovno planiranje te osiguravaju inovativnost i fleksibilnost prilikom suočavanja s novim poslovnim izazovima."

"Sve napredniji sustavi prediktivne analize podataka, do sad nezamisliva hardverska podrška analitičkim sustavima te napredni podatkovni i procesni modeli omogućuju detektiranje anomalija u transakcijskim uzorcima. Trend prikupljanja i obrade ogromnih količina strukturiranih i nestrukturnih podataka, koji se popularno nazivaju Big Data, podloga je stvaranju financijskih rješenja koja omogućuju donošenje ispravnih odluka za vaše dugoročno poslovno planiranje te osiguravaju inovativnost i fleksibilnost prilikom suočavanja s novim poslovnim izazovima. IBM-ova rješenja, Business Analytics omogućuju potpuno, dosljedno i točno upravljanje informacijama u koje se, kao donositelji odluka, možete pouzdati pri poboljšanju poslovanja i usklađenju s financijskim regulativama", rekao je Daniel Šimić, voditelj odjela poslovnih usluga IBM-a Hrvatska.

 

Gost predavač Isidre Garriga Oliveras iz Banking Industry Solution centra u Barceloni predstavio je ideje za transformiranje bankarskih kanala za pametniju komunikaciju s klijentima te trenutne trendove i inicijative na područjima ponašanja i iskustva klijenata kao i trendove bankarskih kanala. U svojem predavanju Oliveras je naglasio da su današnji klijenti informiraniji, međusobno povezaniji i inteligentniji te traže proizvode, usluge i cijene prilagođene njihovim potrebama kao i njihovu dostavu putem njima prilagođenih kanala.

 

Nadalje, gost predavač skrenuo je pozornost da su poboljšana funkcionalnost i stvarna integracija kanala te predan odnos s klijentima ključni elementi pomoću kojih je moguće zadovoljiti sve zahtjevnije klijente što će ojačati odnose s njima. Banke su ponovno usmjerile pažnju na svoje maloprodajne franšize. Kako je istaknuo, u izazovnim trenucima na financijskom tržištu i za bankarske investicije, mnogi počinju shvaćati da izvor stabilnog prihoda i potencijalnog rasta leži u maloprodajnim aspektima tržišta koji su usmjereni na klijente. Međutim klijenti su sve zahtjevniji te banke moraju omogućiti superioran odnos s iskustvima klijenta koji je na današnjem tržištu neophodan.

 

IBM-ov specijalist za hardversko poslovanje, Ivan Petrović predstavio je projekt Solvency II. Procesom pristupanja i skorim ulaskom u EU, Hrvatska prihvaća niz zakonskih uvjeta koji oblikuju poslovanje poput regulatornog okvira za procjenu i upravljanje rizicima  u industriji osiguranja- Solvency II. Taj regulatorni megaprojekt EU u korijenima ima vrlo pozitivne ciljeve prvenstveno za korisnike osiguranja: osigurati stabilnost osiguravajućih kuća i njihovu otpornost na razne rizike, te stvaranje platforme za otvaranje dosad  većinom nacionalno fokusiranih tržišta prema jedinstvenom tržištu osiguranja EU čime se potiče tržišna utakmica.