A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/damir-bajs-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Damir Bajs ponovno županijski vijećnik u Bjelovaru, ali ne da Hrgu saborski mandat | Politika+
Hrvatska

STRANKE: Damir Bajs ponovno županijski vijećnik u Bjelovaru, ali ne da Hrgu saborski mandat

Kako je rekao Bajs, mandat nije HSS-ov, nego saborskoga zastupnika.

Piše: P/H

Bivši ministar turizma Damir Bajs današnjom je prisegom u bjelovarsko-bilogorskoj Županijskoj skupštini i službeno aktivirao svoj mandat županijskog vijećnika.

Kako je rekao Bajs, mandat nije HSS-ov, nego saborskoga zastupnika.

Lani, odmah nakon parlamentarnih izbora Bajs je najavio da će se vratiti u Županijsku skupštinu i aktivirati mandat u mirovanju. Zahtjev mu je riješen 4. siječnja, a danas je svečanom prisegom i službeno potvrdio svoj mandat.

Kao vijećnik Županijske skupštine, za sudjelovanje u njezinu radu kaže da neće primati naknadu.

Bajs je saborski zastupnik i već prima plaću saborskog zastupnika. Kako je izjavio, on je saborski zastupnik jer je u Sabor ušao političkom odlukom.

"Nema tu govora o nezakonitostima", rekao je u vezi sa zahtjevom Glavnog odbora i novog predsjednika HSS-a Branka Hrga da on umjesto Bajsa treba biti HSS-ov saborski zastupnik.

Kako je rekao Bajs, mandat nije HSS-ov, nego saborskoga zastupnika, u njegovu slučaju bivšega predsjednika HSS-a Josipa Friščića, koji mu ga je i prepustio. Hrg može tražiti da mu se vrati mandat, no kaže i kako se "nikada nije dogodilo ni u jednoj stranci da nova politička garnitura pobija odluke stare."

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

branko hrg, josip friščić, hss, damir bajs