A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/IMG_0373.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zagrebački Maligani na ulazu u HKS postavili transparent 'Danko lopove' | Politika+
Sport

PROTEST: Zagrebački Maligani na ulazu u HKS postavili transparent 'Danko lopove'

Ovo je samo prva u nizu akcija koje namjeravaju poduzeti u borbi s HKS-om radi boljitka svog kluba.

FOTO: PolitikaPlus
Piše: PolitikaPlus

Nakon sramotnog zadnjeg kola A-1 lige za košarkaše u kojima je Hrvatski košarkaški savez na čelu s predsjednikom Dankom Radićem i povjerenikom lige Josipom Bilićem odlučio da se dvije odlučujuće utakmice ne igraju u istom terminu, zagrebačka podružnica Sinjskih Maligana večeras je na ulazu u prostorije HKS postavila transparent s natpisom „DANKO LOPOVE“, te zapalila svijeću.

Zagrebački Maligani, sve redom studenti, rekli su za PolitikaPlus kako je ovo samo prva u nizu akcija koje namjeravaju poduzeti u borbi s HKS-om radi boljitka svog kluba, ali i kompletne hrvatske košarke koja je već godinama, točnije od kad je ova garnitura na vlasti, postala ruglo i neprepoznatljiva u odnosu na slavnu prošlost.

Vrh Saveza već desetak godina donosi neobjašnjive odluke, vrlo često s elementima krimalne radnje te za to apsolutno nikome ne odgovaraju. Nadajmo se kako je ova akcija Maligana samo početak u borbi protiv ozdravljenja nekoć slavnog sporta

Podsjetimo, prije posljednjeg kola tri kluba su se borila za ulazak u Ligu za prvaka - Alkar, Brod Svjetlost i VROS Darda. Konačna odluka o petom putniku u novi dio natjecanja koji se bolji za titulu najboljeg trebala se donijeti u dvije utakmice. Alkar je putovao na megdan Zaboku, dok su se Brod Svjetlost i Darda trebali obračunati međusobno. Svugdje na svijetu i u svim natjecanjima takve se utakmice igraju u istom terminu. Svugdje osim u hrvatskoj košarci gdje je gospodin Bilić odlučio da će Alkar i Zabok odigrati u utorak, a Brod Svjetlost i Darda u srijedu (?) što je bacilo neizbrisivu mrlju na regularnost natjecanja.

Uprava KK Alkar u telefonskom je razgovoru s Josipom Bilićem zatražila objašnjenje takve odluke. Povjerenik im je odgovorio, prenosi portal Ferata, kako je to nemoguće iz razloga što je dvorana u Slavonskom Brodu u utorak zauzeta, pa je odlučio da se susret između Svjetlosti i Darde igra u srijedu, dan poslije svih. Novinari spomenutog portala odgovor su potražili kod zaposlenika dvorane koju su im, pazite ovo, rekli kako to naprosto nije točno te da dvorana nije zauzeta.

Odluka je pala danas u poslijepodnevnim satima nakon što je Brod Svjetlost pobijedila na domaćem terenu te izbacila Alkar iz društva najboljih. Reda radi, spomenimo kako su domaći dečki na toj utakmici ispucali čak 30 slobodnih bacanja naspram pet Dardinih. Spomenimo još i to, također reda radi, kako čelnici kluba iz Slavonskog Broda već godinama u košarkaškim krugovima slove kao veliki prijatelji aktualnog predsjednika Saveza.

Nije bitno što je košarkaški Sinj ostao bez novih fešta i što su košarkaški ljubitelji diljem zemlje ostali bez novih prekrasnih slika iz sinjske sportske dvorane. Puno je bitnije to što vrh Saveza već desetak godina donosi neobjašnjive odluke, vrlo često s elementima krimalne radnje te za to apsolutno nikome ne odgovaraju. Nadajmo se kako je ova akcija Maligana samo početak u borbi protiv ozdravljenja nekoć slavnog sporta.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

alkar, maligani, sinj, HKS, danko radić, košarka, zabok