A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hdz-sabor-105.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Anita Lončar Papeš: Priznajem! Izvlačila sam novac za HDZ i spremna sam to posvjedočiti | Politika+
Hrvatska

FIMI MEDIA: Anita Lončar Papeš: Priznajem! Izvlačila sam novac za HDZ i spremna sam to posvjedočiti

Potvrdili su bitne navode optužnice, a Lončar-Papeš iscrpno je opisala kako su izdavani fiktivni računi.

Piše: PolitikaPlus/Jutarnji list

Anita Lončar-Papeš (45), šestookrivljena u optužnici za aferu Fimi media kojom su obuhvaćeni bivši premijer Ivo Sanader i HDZ, postigla je sporazum s USKOK-om. Priznat će krivnju i dobiti kaznu od 11 mjeseci zatvora te nadoknaditi državi novac koji se preko njezine tvrtke Ani-Lon izvlačio iz javnih poduzeća i državnih institucija za crne fondove HDZ-a.

 

U svojim su iskazima razotkrili modus operandi najveće korupcijske afere u kojoj je HDZ optužen da je nelegalno prisvojio 31 milijun kuna.

Prema optužbi, Lončar-Papeš sebi je priskrbila dva milijuna kuna, a Bojan Dimić, vlasnik tvrtke Onida, 1,8 milijuna kuna i upravo su njih dvoje od otkrivanja afere Fimi-Media u siječnju 2010. bili najslabije karike preko kojih su policija i tužiteljstvo izvukli dosta materijalnih dokaza.

 

U svojim su iskazima razotkrili modus operandi najveće korupcijske afere u kojoj je HDZ optužen da je nelegalno prisvojio 31 milijun kuna, piše Jutarnji list.

Oboje će se navodno nagoditi s USKOK-om i u cijelosti priznati krivnju prema navodima optužnice koju je USKOK podigao 9. prosinca 2011. Dokazi optužbe za Fimi-Mediju počinju nizom dokumentacije Dimićeve tvrtke Onida i na njih se odnosi popis od 1. do 831. dokaza optužnice.

Ali, to je samo dio dokumentacije koje su tužitelji prikupili o tvrtkama Onida i Ani-Lon. Suočeni s nizom tih materijalno-financijskih dokaza, Dimić i Lončar-Papeš odlučili su priznati krivnju i nagoditi se. Oboje su iscrpno opisali kako su poslovali s Fimi-Medijom Nevenke Jurak, a Dimić je priznao da je dobivao 10-postotnu proviziju.

Potvrdili su bitne navode optužnice, a Lončar-Papeš iscrpno je opisala kako su izdavani fiktivni računi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

USKOK, FIMI MEDIA, HDZ, Anita Lončar-Papeš