Zagreb

NAVALA: Na javni natječaj za dodjelu Nagrade Grada Zagreba prispjelo 95 prijedloga

'Imat ćemo težak posao s obzirom na velik broj prijavljenih', rekao je Bernardić.

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik Odbora za javna priznanja zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić danas je izvijestio kako je na javni natječaj za dodjelu Nagrade Grada Zagreba prispjelo 95 prijedloga iz različitih područja, od znanosti do športa, te da se dva prijedloga koja su stigla izvan roka i jedan nepotpuni prijedlog neće razmatrati.

"Imat ćemo težak posao s obzirom na velik broj prijavljenih kandidata", kazao je Bernardić dodajući kako su zato danas osnovali devet stručnih radnih skupina koje će po područjima izabrati od jednog do troje najboljih kandidata.

U stručnu radnu skupinu za dodjelu Nagrade Luka Ritz imenovano je troje članova Odbora za javna priznanja: Slavko Degoricija, kao voditelj, te Spomenka Tomek Roksandić i Vlado Puljiz

Naveo je da je na natječaj za dodjelu Nagrade Grada Zagreba, koji je bio otvoren od 4. do 24. veljače, najviše prijava iz područja kazališta i filma, 14 kandidata, te iz znanosti i odgoja i obrazovanja, po 12 kandidata. Slijedi muzejska i likovna djelatnost s 11 prijavljenih kandidata, zatim književnost i publicistika te šport s po devet kandidata.

Ove je godine najmanje prijava iz područja ljudskih prava, socijalne skrbi, humanitarne djelatnosti i branitelja (četiri kandidata), iz područja zdravstva i gospodarstva (po troje) te iz područja tehničke kulture i inovacija gdje je prijavljeno dvoje, dok je šest kandidata ostalo nerazvrstano.

Bernardić je podsjetio i kako se svake godine dodjeljuje po 15 Nagrada Grada Zagreba te da će Odbor za javna priznanja najkasnije početkom svibnja utvrditi prijedlog zaključka o dodjeli Nagrade i uputiti ga Gradskoj skupštini na donošenje kako bi se Nagrade mogle dodijeliti na svečanoj skupštinskoj sjednici na Dan Grada Zagreba, 31. svibnja.

Odbor je na današnjoj sjednici raspisao i javni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade Luka Ritz "Nasilje nije hrabrost" koji će biti objavljen u subotu 24. ožujka u Večernjem i Jutarnjem listu te na web stranicama Grada Zagreba www.zagreb.hr i trajat će do 4. svibnja. Bernardić navodi i da će se poziv na natječaj uputiti i svim zagrebačkim osnovnim i srednjim školama budući da se nagrada dodjeljuje učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole i srednjoškolcima, od 1. do 4. razreda koji su pridonijeli afirmaciji ljudskih prava, toleranciji i međusobnom poštovanju, a posebno suzbijanju nasilja među mladima.

U stručnu radnu skupinu za dodjelu Nagrade Luka Ritz imenovano je troje članova Odbora za javna priznanja: Slavko Degoricija, kao voditelj, te Spomenka Tomek Roksandić i Vlado Puljiz.

Prihvaćeno je i pokroviteljstvo nad 7. međunarodnim natjecanjem mladih pijanista "Zlatko Grgošević" koje će se održati od 14. do 20. svibnja u Narodnom Sveučilištu Sesvete, a Grad Zagreb će ga poduprijeti s 20 tisuća kuna.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tolerancija, gradonačelnik, milan bandić, zagreb