A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/droga_heroin.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Rusija Hrvatskoj izručila Bruna Bajsa, odbjeglog dilera droge | Politika+
Crna kronika

DOLIJAO: Rusija Hrvatskoj izručila Bruna Bajsa, odbjeglog dilera droge

Bajsa su ruske vlasti uhitile u listopadu prošle godine temeljem međunarodne tjeralice koju je 2009. raspisao zagrebački Ured Interpola.

FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus

Rusija je Hrvatskoj danas izručila 30-godišnjeg Brunu Bajsa koji je prije četiri godine uspio izbjeći uhićenje u akciji zagrebačke i zadarske policije koje su tada uhvatile dvojicu njegovih suradnika u krijumčarenju i preprodaji droge.

Bajsa su ruske vlasti uhitile u listopadu prošle godine temeljem međunarodne tjeralice koju je 2009. raspisao zagrebački Ured Interpola.

Bruno Bajs je u siječnju 2008. uspio pobjeći policiji dok su njegovi "partneri" Dario Paravinja (48) zvani Bule i Ante Barin (33) zvani Bara, obojica iz Zadra, nakon višemjesečnog praćenja uhićeni sa 73 grama heroina i 22 grama kokaina.

U akciji je u stanovima trojice osumnjičenika pronađeno i 42.000 kuna, 2800 eura, nekoliko mobitela te dvije digitalne vage s tragovima heroina.

Trojku je USKOK tada osumnjičio da su se s još dvije osobe polovicom kolovoza 2007. udružili radi preprodaje droge na šibenskom, zadarskom i zagrebačkom području.

Drogu su navodno nabavljali u BiH i Srbiji i krijumčarili je u Hrvatsku ilegalno prelazeći granicu na području Metkovića.

Bajsa su ruske vlasti uhitile u listopadu prošle godine temeljem međunarodne tjeralice koju je 2009. raspisao zagrebački Ured Interpola čiji su djelatnici danas od ruskih kolega preuzeli Bajsa u moskovskoj zračnoj luci Domodedovo.

Po dolasku u Hrvatsku Bajs će biti odveden na splitski Županijski sud koji je za njim, kako se doznaje od glasnogovornice MUP-aJelene Bikić, početkom 2008. i raspisao potragu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

droga, Ante Barin, Dario Paravinja, Bruno Bajs, uskok, jelena bikić