A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/fabrice-muamba-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Liječnici šokirani 'čudesnim' oporavkom nogometaša: Muamba je bio 'mrtav' 78 minuta! | Politika+
Sport

VRATIO SE: Liječnici šokirani 'čudesnim' oporavkom nogometaša: Muamba je bio 'mrtav' 78 minuta!

Čak pola sata neuspješno oživljavali u Klinici za srčane bolesti u Londonu.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Nogometaš Boltona Fabrice Muamba bio je "klinički mrtav" čak 78 minuta, tvrde liječnici, koji su i sami iznenađeni čudesnim oporavkom nogometaša koji je doživio srčani udar na utakmici četvrtfinala FA Cupa Tottenham - Bolton.

"Ako se nešto može nazvati čudom, onda je to njegov oporavak. Tijekom davanja pomoći nije davao nikakve znakove života, a takve su mu bile i šanse da preživi"

Liječnik Jonathan Tobin kazao je da Muambino srce nije kucalo u periodu od 48 minuta otkad se srušio na terenu White Hart Lanea do dolaska u bolnicu, a potom su ga čak pola sata neuspješno oživljavali u Klinici za srčane bolesti u Londonu.

"Bojali smo se najgoreg jer su njegove šanse doista bile minimalne. Ovo je pravo čudo", kazao je Tobin, koji je preuzeo Muambu u bolnici. Njegov kolega Andrew Deaner, kardiololog je koji je na White Hart Laneu bio kao gledatelj, te je odmah utrčao na teren u pomoć nesretnom Muambi.

"Ako se nešto može nazvati čudom, onda je to njegov oporavak. Tijekom davanja pomoći nije davao nikakve znakove života, a takve su mu bile i šanse da preživi", kazao je Deaner, koji tvrdi da Muamba sada nije u životnoj opasnosti, ali je prerano za ikakve prognoze o nastavku njegove sportske karijere.

Zanimljivo je da tabloid The Sun tvrdi da je Muamba nakon što je došao svijesti pitao - "Tko je pobijedio?", a kada mu je jedan od liječnika kazao da je dvoboj prekinut, navodno je rekao "Zbog čega?".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

klinička smrt, Fabrice Muamba, Jonathan Tobin