Sport

BICIKLIZAM: Volta a Catalunya: Treća etapa anulirana, Kišerlovski ukupno 16.

Zbog lošeg vremena u Kataloniji od daljnjeg nastupa na ovoj utrci odustala su neka velika imena.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Slovenski biciklist Janez Brajkovič (Astana) pobjednik je treće etape utrke "Volta a Catalunya", koja se boduje za "WorldTour", ali zbog lošeg vremena, odnosno obilatog snijega koji je padao tijekom utrke i prisilio organizatore na skraćenje etape sa 211 na 155 kilometara, rezultati ove etape nisu se računali za ukupni redoslijed pa je vodstvo zadržao Švicarac Michael Albasini (GreenEdge).

Zbog lošeg vremena u Kataloniji od daljnjeg nastupa na ovoj utrci odustala su neka velika imena.

Treća etapa se trebala voziti od La Vall d'en Basa do vrha uspona na Port-Aine i biti ključna u raspletu za ukupni redoslijed, ali loše je vrijeme primoralo organizatore da otkažu posljednju četvrtinu etape, odnosno uspone na Port-Aine i Port del Canto, uspon koji je trebao prethoditi onome na Port-Aine, i to tijekom same utrke, pa su rezultati anulirani.

U trenutku prekida Brajkovič je bio u bijegu s još devetoricom vozača, a u kaosu na provizornoj ciljnoj liniji Slovenac se najbolje snašao.

Zbog lošeg vremena u Kataloniji od daljnjeg nastupa na ovoj utrci odustala su neka velika imena, Alejandro Valverde (Movistar) nije niti startao, Andy Schleck (RadioShack) je odustao nekoliko kilometara prije cilja, a Ivan Basso (Liquigas) je morao odustati zbog pada.

Najbolji hrvatski vozač Robert Kišerlovski (Astana) je treću etapu završio kao 29., a zbog brojnih odustajanja u ukupnom je redoslijedu popravio plasman za jedno mjesto i sada je 16. sa 1:32 minute iza vodećeg Albasinija, ali s istim vremenom kao i drugoplasirani Kanađanin Ryder Hesjedal (Garmin).

Utrka završava u nedjelju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Robert Kišerlovski, Janez Brajkovič, Volta a Catalunya