Hrvatska

PREMIJER: Milanović odgovorio Puljiću: Svi moraju poštivati hrvatske zakone, pa i Crkva!

Ispred Banskih dvora prosvjednici postavili transparent "Pedofile štitite - Crkva zlostavlja".

Piše: PolitikaPlus. Video: Youtube/Građanska akcija

Tijekom današnje sjednice Vlade ispred Banskih dvora okupila se skupina prosvjednika koji su uz crkvu Sv. Marka postavili transparent "Pedofile štitite - Crkva zlostavlja, Vlada RH ignorira", te ministrima koju su izlazili iz Vlade poručivali da moraju štititi djecu od zlostavljanja.

 

>> Građanska akcija: Pedofile štitite - Crkva zlostavlja, Vlada RH ignorira

 

Osim ministrice Opačić i premijera Milanovića nitko od prisutnih ministara nije se udostojio odgovoriti na postavljeno pitanje.

Obratila im se potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, poručivši da se godinama bori za prava djece, te da je posao procesuiranja zlostavljača na pravosuđu i policiji.

 

Među zadnjima iz Banskih je dvora izašao premijer Zoran Milanović, koji je na pitanje prosvjednika kako Vlada misli prisiliti Crkvu da poštuje zakone odgovorio: "Svi moraju poštivati hrvatske zakone".

 

Prosvjednici su se prvo okupili na Ksaveru, ispred Hrvatske biskupske konferencije, a zatim i na Markovom trgu gdje su ministrima poručili da djeca moraju biti zaštićena od zlostavljanja te upitali prisutne da li bi stvari bile drugačije da se radi o njihovoj djeci? Osim ministrice Opačić i premijera Milanovića nitko od prisutnih ministara nije se udostojio odgovoriti na postavljeno pitanje.

Prosvjedi su uslijedili nakon što je biskup Želimir Puljić u svojim izjavama gotovo relativizirao slučajeve pedofilije među svećenicima, te čudnovato ustvrdio da Crkva ne podliježe zakonima države, iako hrvatski Ustav izričito govori da je riječ o sekularnoj državi.

 

 

 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivan grubišić, želimir puljić, zoran milanović