A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/costa-concordia-104.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Tri nova trupla pronađena u potopljenom dijelu broda Coste Concordije | Politika+
Svijet

POTRAGA: Tri nova trupla pronađena u potopljenom dijelu broda Coste Concordije

U brodolomu su život izgubile 32 osobe, dosad su pronađena trupla 28 osoba, uključujući i ova nova tri, a za četirima se još traga.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Tri nova trupla pronađena su u potopljenom dijelu broda Coste Concordije koji se 13. siječnja nasukao na talijanskom otočiću Gigliu, u Toscani, priopćio je u četvrtak ravnatelj talijanske civilne zaštite Franco Gabrielli.

U brodolomu su život izgubile 32 osobe, dosad su pronađena trupla 28 osoba, uključujući i ova nova tri, a za četirima se još traga.

Kruzer Costa Concordia na kojemu je bilo 4.229 osoba, među kojima 3.200 putnika iz šezdeset zemalja svijeta i tisuću članova posade, nasukao se 13. siječnja na hridi u blizini otočića Giglia, u zaštićenom toscanskom arhipelagu.

Nakon nesreće osnovano je više udruga stradalih a u Italiji, Francuskoj i Sjedinjenim Državama podignute su tužbe protiv Coste Crocierea, vlasnika Concordije.

Kapetanu broda Francescu Schettinu, prvom časniku Ciru Ambrosiu i još sedmero zaposlenika Coste Crocierea sudi se na talijanskom sudu zbog ove nesreće.

Tereti ih se za ubojstvo iz nehata, brodolom i nedostatak komunikacije s pomorskim vlastima. Kapetana se usto goni zbog napuštanja broda u vrijeme evakuacije putnika.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

costa concordia, nesreća