A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/petrokemija.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Radnici Diokija i Dine prekinuli prosvjed i odlučili o prestanku blokade | Politika+
Tvrtke

PREKID ŠTRAJKA: Radnici Diokija i Dine prekinuli prosvjed i odlučili o prestanku blokade

Radnici su povjerovali Vladi, a Stožer za obranu Diokija donio je odluku o prekidu prosvjeda,a Sindikat radnika Dine Petrokemije donio je odluku o prestanku blokade pogona Dine u Omišlju

Piše: PolitikaPlus/Hina
Radnici očekuju isplatu zaostalih plaća u roku od sedam dana. U znak dobre volje odblokiran je kolosjek kojim se služi Janaf, a radnici su se razišli kućama, rekao je Matić dodajući da su u tvorničkom krugu ostali samo dežurni radnici koji paze da ne bi došlo do otuđenja opreme i oštećenja postrojenja.

Stožer za obranu Diokija odlučio je, nakon današnje odluke Vlade o Diokiju, prekinuti prosvjed u Zagrebu i odblokirati kolosjek kojim se služi Janaf, a Sindikat radnika Dine Petrokemije donio je odluku o prestanku blokade pogona Dine u Omišlju i svih sindikalnih akcija koje je poduzeo s ciljem isplate plaća, doznaje se danas iz Stožera za obranu Diokija i Sindikata radnika Dine.

 

Radnici su povjerovali Vladi, a Stožer za obranu Diokija donio je odluku o prekidu prosvjeda, kaže Mladen Matić iz Stožera za obranu Diokija. Matić kaže da ih je, osim što su za odluku Vlade doznali iz medija, o njoj osobno izvijestio i ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić nakon čega je donesena odluka o prekidu prosvjeda.

 

Radnici očekuju isplatu zaostalih plaća u roku od sedam dana. U znak dobre volje odblokiran je kolosjek kojim se služi Janaf, a radnici su se razišli kućama, rekao je Matić dodajući da su u tvorničkom krugu ostali samo dežurni radnici koji paze da ne bi došlo do otuđenja opreme i oštećenja postrojenja. Predstavnik radnika u Nadzornom odboru Dine i dopredsjednik Sindikata radnika Dine Predrag Mihaljević izvijestio je večeras da je Izvršni odbor Sindikata radnika Dine donio danas odluku o prestanku blokade pogona Dine Petrokemije u Omišlju i svih sindikalnih akcija koje je taj sindikat poduzeo s ciljem isplate plaća.

 

Mihaljević je rekao da je odluka donesena nakon današnje Vladine odluke, koju sindikat ocjenjuje dobrom za budućnost Dine, članice Dioki grupe. Dodao je da u sindikatu sljedećeg tjedna očekuju isplate plaća Dininim radnicima, nakon imenovanja nove Uprave Diokija.

 

Vlada je na današnjoj sjednici odlučila da će se Hrvatska elektroprivreda (HEP) i Hrvatske željeznice (HŽ), kao vjerovnici, uključiti u proces restrukturiranja Diokija kojim bi uskoro trebala biti završena agonija te petrokemijske kompanije. Iako se radi o privatnom poduzeću, Vlada se uključila u rješavanje problema te je u razgovorima s dosadašnjim većinskim vlasnikom i vjerovnicima prihvaćeno da se potraživanja pretvore u vlasnički udjel. Odmah potom ići će se u postavljanje nove Uprave i isplatu zaostalih plaća radnicima, najavio je prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prosvjed, dina, dioki, blokada