A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/marina-la-pen.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Marine Le Pen: Islamisti preuzimaju francuska predgrađa | Politika+
Svijet

VLADA SE BOJI: Marine Le Pen: Islamisti preuzimaju francuska predgrađa

Govorim to već deset godina. Cijele su četvrti u rukama islamističkih fundamentalista i danas ponavljam kako je ta opasnost podcijenjena.

Piše: PolitikaPlus/Hina

 Predsjednička kandidatkinja francuske krajnje desnice Marine Le Pen optužila je u četvrtak francuske vlasti da su siromašna predgrađa prepustile islamskim radikalima te je, samo koji tjedan prije izbora, zatražila da se više pozornosti posveti sigurnosti u zemlji.

 

Le Pen, treća u anketama uoči izbora, izjavila je to pošto su u zadnjih desetak dana u Toulouseu ubijena trojica vojnika te troje djece i jedan rabin u židovskoj školi. Njihov ubojica Mohamed Merah, francuski građanin alžirskoga podrijetla ubijen je u kiši metaka u policijskoj akciji.

 

"Vlada se boji", rekal je Le Pen koja je francusku antiimigrantsku stranku Nacionalnu frontu lani preuzela od svoga oca Jean-Marie Le Pena.

 

"Govorim to već deset godina. Cijele su četvrti u rukama islamističkih fundamentalista i danas ponavljam kako je ta opasnost podcijenjena", rekla je za radio France Info. Optužila je francuske obavještajne službe što nisu otkrile ubojicu Mohameda Meraha unatoč činjenici što je više puta bio uhićen i što se hvalio da radi za al Kaedu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

francuska, marine le pen, terorizam