A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jadranka-kosor-hdz-602.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Kosor: Postat ću predsjednica HDZ-a, a izvanredne izbore ćete vidjeti prije isteka mandata ove Vlade | Politika+
Hrvatska

HDZ: Kosor: Postat ću predsjednica HDZ-a, a izvanredne izbore ćete vidjeti prije isteka mandata ove Vlade

Vlada ne pokazuje znanje.

Piše: PolitikaPlus/24sata

Ne, nikada u svojim javnim nastupima ne govorim neistine, kazala je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor na početku emisije Tihomira Ladišića 60 minuta  odgovarajući na njegovo prvo pitanje. Sve do samog kraja, do 4. prosinca prošle godine kad su održani parlamentarni izbori vjerovala je da će pobijediti i nastaviti voditi Hrvatsku kao premijerka i predsjednica Vlade.

 

- Unatoč činjenici da rijetko koja stranka može dobiti i treći mandat, vjerovala sam da će građani prepoznati sve što smo, dok smo bili na vlasti, dobro radili i napravili. Iako smo bili pod teretom afera za korupciju - rekla je Kosor te istaknula da će do izvanrednih izbora doći prije isteka mandata nove Vlade.

 

I ovom prilikom rekla je kako nema nikakvih saznanja o crnim fondovima i skratila svu daljnju priču o toj temi riječima:  Ovo nije ni Uskok ni državno odvjetništvo, ovo je televizija, ja ne moram o tome razgovarati ovdje.

- Vjerujem da će se to dogoditi jer ova Vlada ne pokazuje čvrstinu i znanje. Oni neprestano vrludaju u donošenju odluka - istaknula je Kosor. Na pitanje zašto nije premijeru Zoranu Milanoviću čestitala izbornu pobjedu rekla je da nije istina da to nije napravila. Čestitala sam mu kad je došao u Banske dvore i rekla sam mu onako iskreno iz srca "Želim ti da s jednakom ljubavlju i žarom radiš za domovinu kao i ja". A u izbornoj noći mi je bilo važnije obratiti se svojoj stranci - objasnila je bivša premijerka te ovom prilikom demantirala napise da zahtjeva od stranačkih kolega da je zovu isključivo sa "predsjednice".

 

Kosor: Nije točno da me moraju zvati isključivo "predsjednice"

 

- Nije točno da me moraju tako zvati. Doajeni HDZ-a me oslovljavaju sa Jadranka - naglasila je Kosor. Zajedno je s voditeljem pogledala prilog o nedavnom sučeljavanju predsjedničkih kandidata HDZ-a koje, kaže, dosad nije gledala. Drago joj je što nije bila tamo.

 

Unatoč činjenici da rijetko koja stranka može dobiti i treći mandat, vjerovala sam da će građani prepoznati sve što smo, dok smo bili na vlasti, dobro radili i napravili. Iako smo bili pod teretom afera za korupciju - rekla je Kosor te istaknula da će do izvanrednih izbora doći prije isteka mandata nove Vlade.

- Izbori u HDZ-u nisu putujući cirkus, niti je to zabava za javnost. Ja sam zastupnica u Hrvatskom Saboru. Taj dan je bila sjednica, a moj posao je biti na svom radnom mjestu. Zamislite da neki radnik škvera ne dođe na svoj posao već ide na neko sučeljavanje - kazala je Kosor te dodala da će ići na sučeljavanja, ali ne pred javnošću već pred svojim ljudima iz stranke.

 

- Za predsjednika HDZ-a nećete glasovati vi već članovi stranke. Odlučit ću još kad ću se obratiti ljudima diljem Hrvatske i na koji način - izjavila je predsjednica HDZ-a koja još ne zna hoće li primati donacije od onih koji podržavaju njenu kandidaturu. Ima nešto ušteđevine, a možda će dignuti i kredit. Ovom prilikom rekla je kako se o njoj pisalo bezbroj laži te da je samo zato znala nazivati urednike medija.

 

"Mediji su blagonakloniji prema novoj Vladi"

 

- Pisalo se da mi se rade cipele po narudžbi jer mi natiču noge, da sam se sama pozvala na službeni put u Egipat da bi mogla razgledavati piramide. Puno puta su bili preoštri, a nikad ne bi trebalo prijeći granicu i vrijeđati nečiju pamet i dostojanstvo - prisjetila se novinskih napisa Kosor te dodala kako su mediji puno blagonakloniji prema novoj Vladi. Na pitanje jeli zna zašto je Ivo Sanader otišao s premijerske funkcije odgovorila je samo da su joj poznati razlozi kao i cijeloj hrvatskoj javnosti, a to su oni koje je bivši premijer izrekao ne press konferenciji koju je sazvao u srpnju 2009.  Nisam razmišljala jesu li to zaista pravi razlozi, ja sam tada razmišljala samo o tome kako voditi državu. Ostatak teksta možete pročitati ovdje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZORAN MILANOVIĆ, VLADA, IZBORI, HDZ, JADRANKA KOSOR