A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gay_pride.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Splitski homofobi najavili prolijevanje krvi ako se organizira Gay Pride | Politika+
Hrvatska

PRIJETNJE: Splitski homofobi najavili prolijevanje krvi ako se organizira Gay Pride

Osnovana je Facebook grupa koja poziva na 'očuvanje morala' i otkazivanje Povorke.

Piše: PolitikaPlus

Splitska Povorka ponosa prošle je godine doživjela pravi debakl u smislu organiziranosti policije i gradskih vlasti jer umalo su dopustili pravo krvoproliće nad sudionicima Povorke. No to nije pokolebalo borce za prava LGTB osoba i za 9. lipnja najavljen je novi Gay Pride.

Kako to već biva, putem Facebooka već su se stvorili razni protesti, a najglasniji je svakako onaj koji poziva na nasilje. Točnije, ta homofobna grupa nosi naziv 'Ulicama Splita Grada Krv Će Liti Gay Parade Neće Biti'.

Grupu su 17. ožujka pokrenuli društveni dušebrižnici, koji tvrde kako neće dopustiti 'tu nemoralnu manifestaciju koja truje našu mladež'. Grupa zasad broji nešto više od četiri stotine članova, a o svemu je upoznata i policija koja će ovih dana provjeriti što se događa oko te grupe te pokušati otkriti tko su osnivači, a potom ih privesti i čuti što o svemu imaju za reći.

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

LGTB, povorka ponosa, gay pride, gay, split