A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/ht-500.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HT pustio u komercijalni rad 4G mrežu na LTE tehnologiji | Politika+
Tvrtke

MODERNIZACIJA: HT pustio u komercijalni rad 4G mrežu na LTE tehnologiji

Bazne stanice 4G nalaze se na području centra gradova Zagreba, Rijeke, Osijeka i Splita.

Piše: PolitikaPlus

Hrvatski telekom (HT) je u rad pustio prvu komercijalnu 4G ili mrežu četvrte generacije mobilnih komunikacija u Hrvatskoj baziranu na LTE tehnologiji koja korisnicima donosi do deset puta veće brzine prijenosa podataka od dosadašnjih, izvijestili su iz HT-a.

Bazne stanice 4G nalaze se na području centra gradova Zagreba, Rijeke, Osijeka i Splita, a u planu je, kako najavljuju iz HT-a, tom mrežom u idućem razdoblju pokriti i ostala urbana područja Hrvatske.

Dodaju i da će usluge temeljene na LTE (Long Term Evolution) tehnologiji, kao i karte pokrivenosti korisnicima biti dostupne kroz nekoliko dana.

Osim znatno većih brzina LTE korisnicima pruža i mogućnosti kvalitetnijeg i količinski većeg bežičnog prijenosa podataka te brže pristupe aplikacijama poput video sadržaja (Youtube, mobile TV i slične), usluga u oblaku (cloud), mrežnih igara i drugo.

U povodu puštanja u rad 4G mreže član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije HT-a Božidar Poldrugač istaknuo je kako je LTE, kao jedna od inovativnih tehnologija današnjice, dio HT-ove strategije koji će uskoro postati standard u mobilnim komunikacijama, kao i da su s time među prvima u Europi i regiji.

S obzirom da se očekuje da će u idućih nekoliko godina podatkovni promet u mobilnim mrežama narasti za više od 60 posto ta je tehnologija i 4G mreže jednostavna neizbježna za dalji razvoj telekom sektora, kaže Poldrugač.

HT je 4G mrežu testirao od 2010. od kada su je u Hrvatskoj testirali i prvi korisnici u Zagrebu, Rijeci i Splitu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb, hrvatska, telekom, HT, rijeka, split