A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/droga_heroin.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zagrebačka policija zaplijenila 900 grama heroina i 11 grama kokaina | Politika+
Crna kronika

AKCIJA: Zagrebačka policija zaplijenila 900 grama heroina i 11 grama kokaina

Policija uhićenike u dobi od 31 do 46 godina, sumnjiči da su sudjelovali u preprodaji većih količina heroina i kokaina na zagrebačkom ilegalnom tržištu.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebačka policija uhitila je četiri muškarca kod koji je zaplijenila 900 grama heroina i 110 grama kokaina te nekoliko komada oružja, a vrijednost droge i oružja procjenjuje se na oko 250.000 kuna.

Policija uhićenike u dobi od 31 do 46 godina, sumnjiči da su sudjelovali u preprodaji većih količina heroina i kokaina na zagrebačkom ilegalnom tržištu, a jednog od njih i za nabavu i preprodaju veće količine oružja, izvijestio je na konferenciji za novinare načelnik odjela kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke Krunoslav Horvat.

Osumnjičeni 42-godišnji i 46-godišnji muškarci su lani od prosinca nabavljali heroin na području Banja Luke, a kokain od 31-godišnjaka iz Velike Gorice. Drogu su zatim prodavali većem brojem osoba sa zagrebačkog područja, među njima i 33-godišnjem muškarcu koji je dalje preprodavao drogu.

Osim za drogu, policija 46-godišnjaka tereti i za posjedovanje i prodaju oružja koje je također nabavljao na području Bosne i Hercegovine. Zaplijenjen mu je pištolj "škorpion", dva pištolja, tri ručne bombe i oko 400 komada streljiva.

Odjel kriminaliteta droga PU zagrebačke višemjesečnu akciju je proveo u suradnji sa zagrebačkim Županijskim državnim odvjetništvom, Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i kriminalističkom policijom MUP-a Republike Srpske, koja je na području Banja Luke uhitila pet osoba zbog sumnje da su nabavljali drogu i oružje za 42-godišnjeg i 46-godišnjeg osumnjičenika.

Droga je krijumčarena na graničnim prijelazima Hrvatska Dubica i Hrvatska Kostajnica, a djelom ju je skrivao 46-godišnjak u kući u blizini Bosanske Dubice.

Zaplijenjeni heroin je čistoće od osam posto, a kokain 20 do 30 posto, što odgovara prosječnoj kvaliteti čistoće tih droga koje je policija zaplijenila prošle godine. Loša kvaliteta tih droga govori o njihovoj slaboj dostupnosti, kažu u policiji.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kokain, zagreb, policija, heroin