Tvrtke

MIŠLJENJE: Gordan Maras: U privatizaciju treba ići ako se ne radi o strateški važnim tvrtkama

'Što se tiče privatizacije u Hrvatskoj moje je mišljenje da tamo gdje se ne radi o strateškim tvrtkama, gdje postoji mogućnost za nekoga tko će zajedno s Hrvatskom investirati u određenu proizvodnju, da se na taj način otvore nova tržišta, zaposle novi ljudi, da se u takve projekte ide.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras izjavio je danas kako je njegovo mišljenje da bi u privatizaciju trebalo ići ako se ne radi o strateški važnim tvrtkama te da u takav projekt treba ići u tvrtkama u kojima postoji mogućnost da netko zajedno s državom investira u određenu proizvodnju.

 

Privatizacija bi trebala krenuti, mi smo svi, kaže, svjesni da je ona zastala zadnjih četiri, pet godina, od poznate afere Maestro i od tada se ništa u Hrvatskoj nije privatiziralo.

Što se tiče privatizacije u Hrvatskoj moje je mišljenje da tamo gdje se ne radi o strateškim tvrtkama, gdje postoji mogućnost za nekoga tko će zajedno s Hrvatskom investirati u određenu proizvodnju, da se na taj način otvore nova tržišta, zaposle novi ljudi, da se u takve projekte ide, kazao je Maras odgovarajući na novinarski upit o najavama privatizacije kutinske Petrokemije.

Mi se moramo otvoriti kapitalu, novim tržištima, nema potrebe da država upravlja sa čitavim nizom tvrtki koje ima u svom portfelju, rekao je Maras.

Privatizacija bi trebala krenuti, mi smo svi, kaže, svjesni da je ona zastala zadnjih četiri, pet godina, od poznate afere Maestro i od tada se ništa u Hrvatskoj nije privatiziralo.

"Privatizacija ne znači nužno samo prihode od prodaje u proračunu, ona znači zajednička ulaganja, znači otvaranje novih radnih mjesta i otvaranje novih tržišta. U tom smislu svaka takva privatizacija ima moju podršku", rekao je Maras.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tvrtke, gordan maras, privatizacija