A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/prosvjed_moskva.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Španjolci ušli u jednodnevni opći štrajk zbog lošeg stanja u zemlji | Politika+
Svijet

NEZADOVOLJSTVO: Španjolci ušli u jednodnevni opći štrajk zbog lošeg stanja u zemlji

Sindikati prosvjeduju protiv reforme rada koja je stupila na snagu, a namijenjena je borbi s rekordnom nezaposlenošću - 22,85 posto aktivnog stanovništva.

Piše: PolitikaPlus

Opći štrajk u trajanju od 24 sata protiv reformi radnog zakonodavstva i politike štednje desne vlade počeo je u Španjolskoj gdje su se štrajkaši okupljali pred tvrtkama, a javni prijevoz bio je usporen.

S crvenim zastavama i transparentima s riječima "NE reformi rada" ili "Opći štrajk", skupine sindikalista zauzele su ulice dok su se ostali smjestili ispred ulaza u tvrtke, madridske tržnice na veliko ili glavnih postaja javnog prijevoza.

Dok su sindikati već objavili "ogroman uspjeh", ministarstvo unutarnjih poslova ističe da su privedene 33 osobe a pet policajaca je lakše ozlijeđeno u manjim incidentima.

Radi se o šestom općem štrajku od ponovne uspostave sindikalnih sloboda 1977. Organizirale su ga dvije velike sindikalne središnjice Comisiones Obreras (CCOO) i UGT. Prethodni jednodnevni opći štrajk organiziran je 29. rujna 2010. pod socijalističkom vladom.

Sindikati prosvjeduju protiv reforme rada koju je vlada najavila 11. veljače i koja je već stupila na snagu, a namijenjena je borbi s rekordnom nezaposlenošću - 22,85 posto aktivnog stanovništva.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

štrajk, prosvjed, španjolska, sindikat