A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/ilustracija-naj-festival-2012.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Besplatne predstave 'Naj, naj, naj festivala' tijekom praznika | Politika+
Kultura

FESTIVAL: Besplatne predstave 'Naj, naj, naj festivala' tijekom praznika

U festivalskoj konkurenciji do 4. travnja nastupit će deset hrvatskih kazališta i pet inozemnih kazališnih grupa.

Piše: PolitikaPlus

Međunarodni kazališni festival, 12. "Naj, naj, naj festival", koji tradicionalno tijekom proljetnih školskih praznika djeci besplatno prikazuje ponajbolje iz godišnje produkcije hrvatskih i inozemnih dječjih kazališta, počinje danas u Gradskom kazalištu Žar Ptica.

 

U festivalskoj konkurenciji do 4. travnja nastupit će deset hrvatskih kazališta i pet inozemnih kazališnih grupa, iz Danske, Poljske, Izraela, Slovenije i Srbije. Predstave će se izvoditi u "Žar ptici", te u Maloj sceni, kazalištu "Trešnja", Dječjem kazalištu Dubrava, Kazalištu Komedija, Međunarodnom centru za usluge u kulturi Travno i Zagrebačkom kazalištu mladih.

 

U festivalskoj konkurenciji do 4. travnja nastupit će deset hrvatskih kazališta i pet inozemnih kazališnih grupa, iz Danske, Poljske, Izraela, Slovenije i Srbije. Predstave će se izvoditi u "Žar ptici", te u Maloj sceni, kazalištu "Trešnja", Dječjem kazalištu Dubrava, Kazalištu Komedija, Međunarodnom centru za usluge u kulturi Travno i Zagrebačkom kazalištu mladih. "Žar ptica", domaćin festivala, predstavit će se predstavom "Lažeš, Melita", Dječje kazalište Dubrava predstavom "Mala djeca, veliki ljudi", a Kazalište slijepih Novi život s "Baladom o pingvinu". Gradsko kazalište mladih i Gradsko kazalište lutaka Split odigrat će "Duboko more", a Kazalište Virovitica predstavu "Znaš li zviždati, Johanna?".

 

Zagrebačko kazalište "Trešnja" izvest će "Šeherezadu", Kazalište Marina Držića iz Dubrovnika "Carevo novo ruho", Mala scena "Kamenje", a Dječje kazalište Branimira Mihaljevića iz Osijeka predstavu "Emil i detektivi".

 

Slovensko narodno gledališče Nova Gorica nastupa s predstavom "Antuntun", Orna Porat Theater iz Izraela s predstavom "Nešto predivno će se dogoditi", Teatr Lalek Banialuka iz Poljske sa "Zelenim putnikom", danski Teater Refleksion s predstavom "Pjesme s visina", a kazalište Boško Buha iz Srbije s "Gospodarom muha". Izvan konkurencije, posljednje večeri festivala kada će se najboljim predstavama dodijeliti nagrade, Gradsko kazalište lutaka Rijeka izvest će predstavu "Veli Jože".

 

O nagradama će odlučivati stručni žiri sastavljen od eminentnih kazališnih kritičara, koji će najuspješnije predstave nagraditi skulpturom Zlatna Žar ptica u deset kategorija. Festival je utemeljen 2001. kako bi djeca imala priliku besplatno pogledati izbor godišnje produkcije hrvatskih profesionalnih kazališta, a od 2007. je međunarodnog karaktera. Iznimna posjećenost festivalskih predstava, više od pet tisuća gledatelja, visoka estetska i umjetnička vrijednost predstava osigurala je tom festivalu status renomirane dječje kazališne manifestacije u Hrvatskoj i široj regiji, ističe se u najavi kazališta "Žar ptica".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

festival, predstave, kazalište