A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/jadrankamen.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Radnici Jadrankamena: Pošaljite nam Ljubu Jurčića, on će u pola sata riješiti stanje bez stečaja | Politika+
Tvrtke

TRAŽE POMOĆ: Radnici Jadrankamena: Pošaljite nam Ljubu Jurčića, on će u pola sata riješiti stanje bez stečaja

Pošaljite nam Ljubu Jurčića, on će u pola sata riješiti stanje u Jadrankamenu bez stečaja, rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata u Jadrankamenu Tonči Drpić.

Piše: PolitikaPlus

Na današnjem prosvjednom skupu radnika Jadrankamena iz Pučišća na Braču, koji je održan ispred zgrade uprave te tvrtke u Splitu, prosvjednici su zatražili pomoć ekonomiste Ljube Jurčića i usprotivili se stečajnom postupku koji je jučer otvorio splitski Trgovački sud.

 

Drpić je zamjerio Vladi što "pere ruke" od Jadrankamena poručujući da je to privatna tvrtka. Ne sporim da je Jadrankamen privatna tvrtka, ali ona raspolaže državnim resursima, a njezin većinski vlasnik Bruno Orešar je u posljednih dvadesetak godina uz pomoć države opljačkao te resurse koji pripadaju cijelom hrvatskom narodu, ustvrdio je Drpić.

Pošaljite nam Ljubu Jurčića, on će u pola sata riješiti stanje u Jadrankamenu bez stečaja, rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata u Jadrankamenu Tonči Drpić obraćajući se okupljenim radnicima ispred zgrade Uprave Jadrankamena, što su prosvjednici popratili burnim pljeskom.

Drpić je zamjerio Vladi što "pere ruke" od Jadrankamena poručujući da je to privatna tvrtka. Ne sporim da je Jadrankamen privatna tvrtka, ali ona raspolaže državnim resursima, a njezin većinski vlasnik Bruno Orešar je u posljednih dvadesetak godina uz pomoć države opljačkao te resurse koji pripadaju cijelom hrvatskom narodu, ustvrdio je Drpić.

Prosvjednici su potom Drpiću dali teniski reket rekavši kako je to Orešarov reket. Drpić je pak uzvratio kako Orešar nema završenu niti osnovnu školu, te podsjetio da ga je bivši predsjednik (Franjo Tuđman) nagradio ordenom Danice Hrvatske za uspjeh u gospodarstvu. Zemlja u kojoj se gospodarstvom bavi Orešar nema budućnosti, poručio je sindikalac.

Taj Drpićev istup uslijedio je nakon više sati koje je proveo u splitskoj policijskoj postaji gdje je podnio kaznenu prijavu protiv predsjednika Uprave Jadrankamena u ostavci Vedrana Vilovića. Drpić je protiv Vilovića podnio prijavu zbog otuđivanja imovine Jadrankamena, zlouporabe službenih vozila tvrtke i pronevjere novaca namijenjenih za isplatu zaostalih plaća za prosinac prošle godine.

Čekamo od Županijskog suda u Splitu da se izjasni o prijavama, ako ne dobijemo sudsko rješenje ostat ćemo ovdje sve dok ne ostvarimo svoje ciljeve. Mi znamo adrese menadžera Jadrankamena i odlazit ćemo im pod prozore pjevati serenade za ono što su napravili u Jadrankamenu, poručio je Drpić.

Vilović ne osigurava plaće radnicima, a on osobno ima plaću od 34.000 kuna, tri-četiri privatne tvrtke i pet-šest tvrtki u suvlasništvu, te koristi službeno vozilo Jadrankamena, tvrdi Drpić.

Također je optužio Vilovića da je za direktoricu prodaje kamena doveo Nenu Bezmalinović koja ima srednju stručnu spremu, "ne zna razliku između stiropora i kamena", a ima plaću od 26.000 kuna i službeno vozilo. Zamjerio mu je i to što je za tehničkog direktora doveo Ivicu Budimira koji je zbog malverzacija dobio otkaz u građevinskoj tvrtki Konstruktor.

Drpić je u prijepodnevnim satima pokušao ući u uredske prostorije zgrade Uprave Jadrankamena ali nije mogao otvoriti vrata jer je bila maknuta brava. Pritom je zatražio od policajaca, koji su osiguravala prosvjed, da oni otvore vrata, što su oni odbili kao i Drpićev prijedlog da on ukloni vrata koja bi kasnije ponovno postavio.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ŠTRAJK, TVRTKE, RADNICI, JADRANKAMEN