A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/benedikt-xvi-raul-castro-103.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Kuba: Veliki petak proglašen blagdanom na zahtjev Pape | Politika+
Svijet

ODLUKA: Kuba: Veliki petak proglašen blagdanom na zahtjev Pape

Benedikt je proglašenje blagdana, koji je dio Vazmenog trodnevlja, zatražio na sastanku u utorak u Havani s predsjednikom Raulom Castrom.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Kuba je dolazeći Veliki petak proglasila blagdanom na zahtjev pape Benedikta XVI. iskazavši poštovanje za njegov "transcedentni posjet" otoku, izvijestili su državni mediji u subotu.

Kubanska komunistička vlada će kasnije odlučiti hoće li Veliki petak, dan na koji kršćani obilježavaju Isusovu smrt, trajno učiniti blagdanom, izvijestili su mediji. Ove će godine Veliki petak biti obilježen 6. travnja.

Benedikt je proglašenje blagdana, koji je dio Vazmenog trodnevlja, zatražio na sastanku u utorak u Havani s predsjednikom Raulom Castrom, rekao je Vatikan.

Fidel Castro je nakon revolucije na Kubi 1959. uvodeći zemlju u socijalizam ukinuo vjerske blagdane. Božić je vratio na zahtjev papa Ivana Pavla II za njegova posjeta Kubi 1998., koji je doveo i do zaokreta u pravcu boljih odnosa države i crkve.

Benedikt, koji je u trodnevni posjet Kubi doputovao prošloga ponedjeljka iz Meksika, pozvao je na promjene u državi i zatražio da se crkvi dopusti veća ulogu u razdoblju potencijalno teške tranzicije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

benedikt XVI, fidel castro, kuba