A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivan-cehok-112.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

O optužnici protiv Ivana Čehoka odlučivat će se za dva tjedna | Politika+
Hrvatska

ODGOĐENO: O optužnici protiv Ivana Čehoka odlučivat će se za dva tjedna

Zbog neuredne dostave sudskog poziva optuženima Davoru Patafti i Narcisi Huljev za dva je tjedna odgođena sjednica optužnog vijeća..

Piše: PolitikaPlus

Zbog neuredne dostave sudskog poziva optuženima Davoru Patafti i Narcisi Huljev za dva je tjedna odgođena sjednica optužnog vijeća na kojoj se treba odlučiti o utemeljenosti optužnice protiv bivšeg varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka optuženog da je pogodovao poduzetniku Patafti i oštetio grad za gotovo 50 milijuna kuna.

 

Odvjetnik Ante Madunić izjavio je da je njegov branjenik Patafta nije dobio sudski poziv te da je znao za današnje ročište no zbog zdravstvenih tegoba je otputovao u inozemstvo. Nije želio otkriti gdje je Patafta i o kakvim zdravstvenim tegobama je riječ.

 

"O tome ćemo Sudu dostaviti medicinsku dokumentaciju", kazao je Madunić dodavši da je sjednica optužnog vijeća odgođena za 19. i 20 travnja.

 

Na toj bi sjednici sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Jasna Smiljanić trebala odlučiti o utemeljenosti USKOK-ove optužnice koja Čehoka tereti da je od kraja 2007. do lipnja 2011. pogodovao Patafti i njegovim tvrtkama u poslovima s gradom i gradskim poduzećima.

 

U USKOK-u tvrde da je grad Varaždin pri tome oštećen za najmanje 49,5 milijuna kuna. Patafti je u tom razdoblju navodno isplaćeno najmanje 35,8 milijuna kuna. Uz Čehoka Pataftu i njegovu suradnicu Narcisu Huljev optuženi su i Tomislav Kezelja, Hrvoje Vojvoda te tri Pataftine tvrke T7GUPA, T7VISA i WINAIR.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sud, varaždin, uskok, čehok