NEDJELJA, 28. KOLOVOZ 2016.
Crna kronika , objavljeno u 08:34h, 03.04.2012.g

NESREĆA

Petnaest osoba izgubilo život u požaru skladišta tržnice u Moskvi

Petnaest, stranih radnika, izgubilo je život u požaru skladišta natkrivene tržnice na jugu Moskve.

Autor: PolitikaPlus/Hina/AFP

Požar u skladišta natkrivene tržnice na jugu Moskve gdje su u nehumanim uvjetima živjeli strani radnici iz bivših sovjetskih republika, a najviše iz Tadžikistana, usmrtio je 15 osoba prema zadnjim objavljenim podacima u utorak.

Većina žrtava je iz Tadžikistana, no bilo ih je i iz drugih srednjoazijskih država iz bivšeg Sovjetskog Saveza, objavili su državni mediji o požaru koji je izbio noću na utorak u skladištu-spavaonici bez izlaza na ulicu te su žrtve ostale zarobljene u požaru.

"Prostor nije namijenjen za život ljudi", rekao je Sergej Gorbunov iz ministarstva za izvanredna stanja, javlja agencija RIA Novosti.

Bio je to najsmrtonosniji požar u Moskvi od požara u bolnici za ovisnike u prosincu 2006., u kojem je poginulo 46 pacijenata, piše agencija Interfaks.

Radnici su živjeli u prostoriji uz skladište tržnice Kančalovski u Moskvi i ostali su zarobljeni u požaru.

"Spavali su natiskani u jednoj prostoriji na daskama postavljenim na četiri razine. Nisu imali izlaza na ulicu", rekao je glasnogovornik.

Desetci tisuća državljana bivših srednjoazijskih sovjetskih republika rade na gradilištima i tržnicama u Moskvi, gdje nerijetko žive u nehumanim uvjetima.