Hrvatska

MEDIJI: I NovaTV provodi istragu, a Siniša Svilan tvrdi: Sve izrečeno je laž!

Nova TV 'intenzivno provodi internu istragu svih navoda optužnice'.

Piše: PolitikaPlus

Nova TV intenzivno provodi internu istragu svih navoda optužnice podignute protiv direktora njezina programa Siniše Svilana kojega zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo tereti da je primio 262 tisuće eura mita. U večerašnjem priopćenju Nova TV ističe da nema praksu komentirati istrage koje su u tijeku, te da nije stranka u tom procesu, ali i da zbog visokih etičkih standarda, koje su obavezni slijediti svi njezini zaposlenici, intenzivno provodi internu istragu svih navoda optužnice. Istodobno, navodi se, vrlo ozbiljno shvaća sve negativne učinke na poslovanje kompanije.

"Bit ću vrlo kratak i jasan, sve izrečeno jednostavno nije istina, laž je. Zapravo, ako je i kome u interesu, onda je to upravo meni u interesu, da se ovo već jednom završi, da se ovoj agoniji stane na kraj"

Riječ je o optužnici kojom zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo tereti Sinišu Svilana da je primio 262 tisuće eura mita od direktora produkcijske tvrtke Core media Vladimira Šelebaja Selliera kako bi njegove emisije "1 na 1", "U sridu", "Istraga", "Interijeri" i "Rekonstrukcija" bile emitirane na Novoj TV. Svilan je navodno tri godine mito dobivao na ruke od Šelebaja ili posrednika, među kojima je bio i Šelebajev partner u Core mediji, estradni menadžer Edvin Softić, koji je priznao da je Svilanu nosio kuvertu kad je Šelebaj bio na putu.

Navodno je prikazivanje svake emisije iz određenog projekta Šelebaju naplaćivao po tisuću eura. No, Svilan u potpunosti odbacuje sve te navode.

"Bit ću vrlo kratak i jasan, sve izrečeno jednostavno nije istina, laž je. Zapravo, ako je i kome u interesu, onda je to upravo meni u interesu, da se ovo već jednom završi, da se ovoj agoniji stane na kraj", ističe Svilan.


Sud ima 30 dana da odluči o pravovaljanosti optužnice. Prvo ju treba provjeriti sudac istrage, onda ide na optužno vijeće koje će ju ili prihvatiti ili odbaciti. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Edvin Softić, Core media, Vladimir Šelebaj Sellier, siniša svilan, novatv