Scena

LIJEČNICI: Izvješće sudske medicine: Moguće da je Houston umrla od predoziranja

Osim bijelog praha za koji u konačnom izvješću nije navedeno da je kokain, istražitelji su pronašli pribor za uživanje kokaina.

Piše: PolitikaPlus

Pjevačica Whitney Houston utopila se u kadi vrlo vruće vode u hotelskoj sobi na Beverly Hillsu u kojoj je pronađen bijeli prah te pribor za uživanje kokaina, stoji u konačnu izvješću sudske medicine objavljenom u srijedu, prenose agencije.

Osim bijelog praha za koji u konačnom izvješću nije navedeno da je kokain, istražitelji su pronašli pribor za uživanje kokaina: žličicu, ogledalo i papirnati tuljac, navodi se u izvješću objavljenom na 42 stranice.

Beživotno tijelo 48-godišnje pjevačice pronađeno je 11. veljače u kadi vrlo vruće vode, a obdukcija je pokazala da je umrla od slučajnog utapljanja od posljedica kokaina i srčanih tegoba.

Izvješće objavljeno u srijedu pokazuje da je Houston imala perforaciju nosnog septuma što se događa u uživatelja kokaina. U njezinu sustavu pronađeni su i tragovi marihuane te otvorena boca šampanjca, navodi se u izvješću. Pjevačica se spremala sudjelovati na dodjeli nagrada Grammy.

"Pokojnica je mogla podleći prevelikoj dozi opijata, lijekova i alkohola", navodi se. Nikakva indicija o mogućem zločinu nije pronađena.

Whitney Houston bila je jedna od najpopularnijih pjevačica 80-ih i 90-ih godina i proslavila se hitovima kao što su "Saving All My Love For You" i "I Wanna Dance with Somebody". No njezina se karijera strmoglavila tijekom 15-godišnjeg braka s pjevačem Bobbyjem Brownom, ispunjenim drogom i sukobima. Zadnje odvikavanje prošla je u svibnju 2011., no mediji koji prate slavne izvijestili su o njezinu neprimjerenom ponašanju i pretjeranom uživanju alkohola tri do četiri dana prije smrti.

Obitelj pokojne pjevačice objavila je prošli mjesec izjavu kojom je izrazila "tugu kada je doznala toksikološke rezultate" istrage.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

beverly hills, kokain, whitney houston