A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dubrovnik-038.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Društvo prijatelja starine tuži Dubrovnik zbog 'nasilnog ulaska' na zidine | Politika+
Hrvatska

SUKOB: Društvo prijatelja starine tuži Dubrovnik zbog 'nasilnog ulaska' na zidine

'Grad nije imao pravo provaliti na zidine s obzirom se Društvo uknjižilo na plodouživanje dijela gradskih zidina.'

Piše: p/h

Društvo prijatelja dubrovačke starine jutros je protiv grada podnijelo posjedovnu tužbu zaštite prava na posjed zato što su jučerašnjom akcijom gradski komunalni redari silom ušli na zidine kako bi skinuli njihove zastave, rekli su na današnjoj konferenciji čelnici tog Društva.

'Grad nije imao pravo provaliti na zidine s obzirom se Društvo uknjižilo na plodouživanje dijela gradskih zidina.'

Na konferenciji za novinare čelnici Društva prijatelja dubrovačke starine potpredsjednik Denis Orlić i član Malog vijeća Srđan Kera govorili su o odnosima grada i tog društva. Orlić je rekao da je Društvo prijatelja dubrovačke starine jedna od nastarijih udruga građana u Dubrovniku koja je uvijek dobro surađivala s gradskom vlašću iako odnosi nisu bili jednostavni i jednoznačni, ali su se uvijek dogovorili.

Orlić je rekao da Grad nije imao pravo provaliti na zidine s obzirom se Društvo uknjižilo na plodouživanje dijela gradskih zidina. Također je rekao da svake godine rad toga društva kontrolira Ministarstvo financija i državna revizija, kojima se uredno dostavljaju sva financijska izvješća. Društvo je otvoreno za sve zainteresirane pa je tako prošle godine primilo sto novih članova.

Srđan Kera ocijenio je da je skidanje zastava Društva prijatelja dubrovačke starine demonstracija sile.