A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/florence-hartmann-sarajevo-103.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VIDEO Florence Hartmann u Sarajevu izvrijeđala Carla Bildta: Njemu je Milošević bio dobar! | Politika+
Crna kronika

INCIDENT: VIDEO Florence Hartmann u Sarajevu izvrijeđala Carla Bildta: Njemu je Milošević bio dobar!

'Zašto je došao danas ovdje, ne zaslužuje biti ovdje!'

FOTO: Video: Infobiro.TV
Piše: PolitikaPlus

Novinarka i bivša glasnogovornica tužiteljstva Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Florance Hartmann u petak se u Sarajevu verbalno sukobila sa švedskim ministrom vanjskih poslova Carlom Bildtom optužujući ga da je tijekom rata u Bosni i Hercegovini branio Slobodana Miloševića.

Hartmann i Vulliamy naletjeli su na Bildta koji je s pratnjom obilazio glavnu sarajevsku prometnicu na kojoj je postavljeno više od 11 tisuća praznih stolaca u znak sjećanja na građane ubijene tijekom opsade.

"Zašto je došao danas ovdje, a ništa nije učinio kada je to mogao nego je samo govorio kako je (Slobodan) Milošević dobar čovjek", uspjela je Florence Hartmann izgovoriti u kamere nakon kraćeg naguravanja s Bildtom i njegovim osiguranjem u sarajevskoj Titovoj ulici.

Dodala je da Bildt kao utjecajan političar svojedobno ništa nije učinio da se prekine opsada Sarajeva i stoga mu u njemu danas nije niti mjesto.

"Ja sam slobodna građanka iz Europe i imam mu pravo to kazati", izjavila je Hartmann.

I poznati britanski novinar Ed Vulliamy je kazao kako je sasvim jasno da je međunarodna zajednice, čiji je predstavnik bio i Bildt, u najmanju ruku tolerirala "tri godine masakriranja Sarajeva".

"Jedini način na koji oni danas mogu biti ovdje jest da se iskreno ispričaju, ali ne vjerujem da to namjeravaju", kazao je Vulliamy.

Hartman, Vulliamy i šef švedske diplomacije su među brojnim gostima koji borave u Sarajevu kako bi sudjelovali u obilježavanju dvadesete obljetnice početka opsade tog grada u ratu od 1992. do 1995. godine.

Hartmann i britanski novinar , koji je tijekom rata u BiH među prvima pisao o srpskim koncentracijskim logorima, slučajno su naišli na Bildta koji je s pratnjom obilazio glavnu sarajevsku prometnicu na kojoj je postavljeno više od 11 tisuća praznih stolaca u znak sjećanja na građane ubijene tijekom opsade.

Bildt na optužbe Hartmann nije reagira,o izmaknuvši se izvan njena dosega. Evo što je rekao pred kamerom Infobiroa.Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreba:"Čestitam ljudima koji se bore zajedno sa sarajlijama da ovom gradu ponovo vrate staru slavu."
Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH: "Sarajevo treba ponovo spojiti pokidane veze sa ljudima koji vole ovaj grad i pripadaju mu, a žive u Istočnom Sarajevu."
Otvaranje "Sarajevske Crvene linije".Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sarajevska crvena linija, sarajevo, carl bildt, florence hartmann