A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/Carl_Bildt.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Bildt odgovorio Hartmann: Bolje joj je da čita moje knjige nego da iznosi laži | Politika+
Svijet

SUKOB: Bildt odgovorio Hartmann: Bolje joj je da čita moje knjige nego da iznosi laži

Bivša glasnogovornica Carle del Ponte optužila je Bildta da je simpatizirao Miloševića.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt na svojem je blogu u subotu uputio poruku novinarki i bivšoj glasnogovornici haaškog tužiteljstva Florence Hartman, savjetovavši joj da radije čita njegove knjige nego da iznosi laži, pošto ga je ona u petak javno kritizirala zbog dolaska na obilježavanje 20. godišnjice početka opsade Sarajeva jer tijekom rata nije ništa učinio za glavni bosanskohercegovački grad.

"Bolje joj je da čita moje knjige nego da iznosi laži", napisao je ministar na svojem blogu odgovarajući Hartmann.

Hartmann, koja je kao i Bildt bila gošća na obilježavanju početka opsade Sarajeva, se u tom gradu verbalno sukobila sa švedskim ministrom optužujući ga da je tijekom rata u Bosni i Hercegovini branio Slobodana Miloševića

Švedski ministar je napisao kako Hartmann, kao i obično, puna snažnih ideja, ali ima običaj zanemarivati činjenice. Nije propustio podsjetiti da je francuska novinarka i spisateljica u sukobu s Međunarodnim sudom za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji (ICTY), koji je rezultirao izdavanjem nalog za uhićenjem protiv nje jer nije platila kaznu od 7000 eura koja joj je dosuđena 2009. godine zbog nepoštovanja suda. Hartman je u razdoblju od 2000. do 2006. bila glasnogovornica glavne tužiteljice Carle del Ponte.

Hartmann, koja je kao i Bildt bila gošća na obilježavanju početka opsade Sarajeva, se u tom gradu verbalno sukobila sa švedskim ministrom optužujući ga da je tijekom rata u Bosni i Hercegovini branio Slobodana Miloševića.

"Zašto je došao danas ovdje, a ništa nije učinio kada je to mogao nego je samo govorio kako je (Slobodan) Milošević dobar čovjek", uspjela je izgovoriti u kamere Hartmann nakon kraćeg naguravanja s Bildtom i njegovim osiguranjem u sarajevskoj Titovoj ulici.

Dodala je kako Bildt kao utjecajan političar svojedobno ništa nije učinio da se prekine opsada Sarajeva i stoga mu u njemu nije niti mjesto.

>> VIDEO Florence Hartmann u Sarajevu izvrijeđala Carla Bildta: Njemu je Milošević bio dobar!

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

slobodan milošević, florence hartmann, carl bildt, sarajevo