A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/daniel-srb-105.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Hrvatska stranka prava osudila Hrvatsku čistu stranku prava | Politika+
Hrvatska

SUKOB: Hrvatska stranka prava osudila Hrvatsku čistu stranku prava

'Takvo nekritičko okupljanje stranaka u Zagrebu štetno je za Hrvatsku i predstavlja politički egzibicionizam i diletantizam', priopćio je HSP.

Piše: PolitikaPlus

HSP je osudio održavanje skupova europskih ekstremnih desnih političkih stranaka koje je u Zagrebu trebao organizirati HČSP, ali također osporava i pravo hrvatskoj vladi da zabranjuje održavanje političkih skupova.

Održavanju skupova protive se jer je, kako je kazao čelnik HSP-a Daniel Srb, HČSP na skup pozvao neke europske stranke koje u programu imaju narušavanje teritorijalnog integriteta Hrvatske.

"Takvo nekritičko okupljanje stranaka u Zagrebu štetno je za Hrvatsku i predstavlja politički egzibicionizam i diletantizam", ocijenio je.

"Ugostiti čelnike mađarskog Jobbika, koji tvrde da su Baranja, Međimurje i još neki dijelovi Hrvatske mađarski, davanje je njihovom političkom programu na značaju, rekao je čelnik HSP-a dodavši kako je ugostiti te stranke isto što i ugostiti Vojislava Šešelja i Srpsku radikalnu stranku.

HSP je mišljenja kako je vlada trebala reći što misli o organizatorima jednog takvog skupa i njihovim političkim potezima, ali nije smjela suspendirati demokraciju.

"Koliko s jedne strane osuđujem održavanje takvog skupa, toliko je i najavljena zabrana okupljanja i mimohoda u znak podrške hrvatskim generalima nešto što je neprihvatljivo u demokratskom društvu", kazao je Srb.

"Najava mimohoda u znak potpore hrvatskim generalima, koji je u subotu trebao organizirati HČSP, je zlorabljenje teške pozicije u kojoj se generali nalaze i takav mimohod može samo otežati njihovu poziciju", poručio je dodavši kako svi kojima je stalo do hrvatskih generala ne bi to nikada činili.

Osvrćući se na najavljena otpuštanja u državnoj upravi, Hrvatskim željeznicama, te brojne stečajeve koji su pogodili Slavoniju i Dalmaciju, Srb je rekao kako je očito da aktualna vlada nema ideje i vizije izlaska Hrvatske iz teške gospodarske krize nego sve rasprave svodi na to kakav se vjeronauk treba održavati u školama i najavu ukidanja pokroviteljstva Hrvatskog sabora nad komemoracijom na Bleiburškom polju.

"Hrvatskoj treba strategija gospodarskog razvoja koja je u skladu s hrvatskim nacionalnim interesima", poručio je sa konferencije za novinare.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prosvjed, HČSP, HSP