A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/nafta-013.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

OPEC očekuje postojanu potražnju za naftom u 2012. | Politika+
Energetika

CIJENE NAFTE: OPEC očekuje postojanu potražnju za naftom u 2012.

Drugi mjesec za redom bez promjene prognoze rasta svjetske potražnje za naftom u 2012. godini.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters


Zbog oporavka libijske naftne proizvodnje, proizvodnja OPEC-a u ožujku je uvećana na 31,31 milijun barela dnevno u ožujku ili 1,31 milijun barela dnevno iznad ciljane razine.

Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC) drugi mjesec za redom nije mijenjala svoju prognozu rasta svjetske potražnje za naftom u 2012. godini, s objašnjenjem da postoje naznake smanjivanja usporavanja svjetskog gospodarstva.

U svom redovitom mjesečnom izvješću u četvrtak, OPEC je izvijestio da će svjetska potražnja za naftom u 2012. godini porasti za 860.000 barela dnevno.

OPEC je također izvijestio o višim razinama proizvodnje njegovih članica. Primjerice, zbog oporavka libijske naftne proizvodnje, proizvodnja njegovih članica u ožujku je uvećana na 31,31 milijun barela dnevno u ožujku ili 1,31 milijun barela dnevno iznad ciljane razine.

Ta organizacija također je najavila da će u nastojanju da postane transparentnija početi objavljivati podatke o proizvodnji čim članice o tome budu informirale bečko sjedište OPEC-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

cijene nafte, nafta, opec