A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/blitz-hrvoje-krstulovic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Blitz film i video distribucija obilježava dvadeseti rođendan | Politika+
Kultura

TVRTKE: Blitz film i video distribucija obilježava dvadeseti rođendan

„Ponosni smo na svojih 20 godina uspješnog poslovanja. To je bilo uzbudljivo razdoblje u kojem smo izrasli u vodeću tvrtku u svojoj branši.“

Piše: PolitikaPlus

Blitz, hrvatski filmski i video distributer slavi dvadeseti rođendan i, kako sami ističu, status vodećeg distributera filmova u Hrvatskoj i regiji. U čast dva desetljeća dugom i uspješnom poslovanju, Blitz film i video distribucija će tijekom cijele godine obilježavati svoj rođendan, a koristit će redizajnirani logotip i najavnu špicu, koji su 'ovom prigodom prilagođeni kako bi komunicirali dvadeset uspješnih godina poslovanja – dvadeset godina filmske čarolije'.

Zajedničkim ulaganjem tvrtke Blitz film i video distribucija i najvećeg njemačkog kino prikazivača CineStar, 2003. godine osnovana je nova tvrtka za prikazivačku djelatnost Blitz-CineStar, čime je kreirano novo kinoprikazivačko tržište. Iste godine publici je predstavljeno prvo IMAX kino velikog formata u regiji.

Blitz film i video distribucija vodeći je distributer filmova u Hrvatskoj i regiji, što uključuje distribuciju filmskih i ostalih sadržaja putem klasičnih vidova distribucije – kina, videa, televizije, kao i putem novih tehnologija poput videa na zahtjev, IPTV-a, Interneta i slično. Tvrtka je na tržištu prisutna od 1992. godine, a do danas je proširila svoje djelovanje na gotovo sve zemlje u regiji putem vlastitih tvrtki: Blitz Slovenija, Blitz Bosna i Hercegovina te Millennium Srbija.

„Ponosni smo na svojih 20 godina uspješnog poslovanja. To je bilo uzbudljivo razdoblje u kojem smo izrasli u vodeću tvrtku u svojoj branši. Iskreno se nadam i vjerujem da ćemo nastaviti istim putem!“, prigodno kaže Hrvoje Krstulović, osnivač i direktor Blitz film i video distribucije, povodom dvadesetog rođendana tvrtke.

U Blitzu ističu da su posebno ponosni na uspješnu suradnju s domaćim filmskim autorima i producentskim kućama, pri čemu koristi najraznovrsnije promotivne aktivnosti kako bi potaknuo zanimanje hrvatske publike za domaći film,  te takvim djelovanjem aktivno podržava razvoj hrvatske kinematografije, a time i hrvatske kulture i umjetnosti.

Zajedničkim ulaganjem tvrtke Blitz film i video distribucija i najvećeg njemačkog kino prikazivača CineStar, 2003. godine osnovana je nova tvrtka za prikazivačku djelatnost Blitz-CineStar, čime je kreirano novo kinoprikazivačko tržište. Iste godine publici je predstavljeno prvo IMAX kino velikog formata u regiji. Kako ističu, prvi u nizu, multiplex CineStar Zagreb, još uvijek je najposjećenije kino u Hrvatskoj. Uz 9 postojećih lokacija, CineStar će u tijeku jubilarne obljetnice svog suosnivača, Blitz film i video distribucije, otvoriti još 4 vrhunski opremljena multipleksa; čime će nacionalni lanac CineStar obuhvaćati ukupno 13 potpuno digitaliziranih mulitipleksa, s gotovo 100 dvorana i preko 15.000 sjedala.

Blitz-CineStar u svojim multipleksima također nudi trajni kino program pod nazivom CineFest, koji nudi birane filmova s renomiranih svjetskih filmskih festivala. Blitz je 2009. pokrenuo prvi domaći filmski kanal - CineStar TV na kojem se uz najbolje filmske naslove prikazuju kino najave filmova te ekskluzivni materijali. Kako kažu, potaknuti velikom gledanošću ovog kanala, 11. veljače 2012. pokrenut je drugi filmski kanal, a prvi specijalizirani ove vrste na ovim prostorima - CineStar Action & Thriller.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Hrvoje Krstulović, kino, film, cinestar, blitz, Blitz-CineStar