A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/cvjetni-trg-stara-razglednica-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zagrebački HNS: Obnova zagrebačkog Cvjetnog trga je nepotrebna | Politika+
Zagreb

METROPOLA: Zagrebački HNS: Obnova zagrebačkog Cvjetnog trga je nepotrebna

'... posebno s obzirom na nedavni val poskupljenja u Zagrebu.'

Piše: P/H

Zagrebačka Gradska organizacija HNS-a obnovu Cvjetnog trga u ovom trenutku smatra potpuno nepotrebnom, posebno s obzirom na nedavni val poskupljenja u Zagrebu, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare glasnogovornica GO HNS-a Ana Borčić.

"Ako je zagrebačka Gradska skupština prijedlog odbila, a Vijeće Gradske četvrti i struka dali su negativno mišljenje, kako je moguće da se raspisuje natječaj i izabere izvođač radova dok sve ne prođe zakonsku proceduru?!?"

Borčić nedopustivim smatra i da građani, nakon što moraju platiti saniranje gubitaka koje su proizvele komunalne tvrtke u vlasništvu grada, "plate i nepotrebno uljepšavanje Cvjetnog trga čija je pozadina nedovoljno izgrađena infrastruktura jednog shopping centra".

Iznoseći kronologiju obnove Cvjetnog trga potpredsjednica GO HNS-a Grada Zagreba Vesna Roje podsjetila je da su Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture kao i Program održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Zagreba u 2012. godini bili na dnevnom redu sjednice Gradske skupštine u veljači kada su te točke na traženje gradskih zastupnika skinute s dnevnog reda.

Također, Vijeće Gradske četvrti Donji Grad, na svojoj sjednici u ožujku dalo je negativno mišljenje na prijedlog Programa gradnje objekata, te zatražilo da se iz Programa izdvoji uređenje Cvjetnog trga za koje je predviđeno 17,5 milijuna kuna.

"Ako je zagrebačka Gradska skupština prijedlog odbila, a Vijeće Gradske četvrti i struka dali su negativno mišljenje, kako je moguće da se raspisuje natječaj i izabere izvođač radova dok sve ne prođe zakonsku proceduru?!?" upitala se Roje dodavši da se ta točka dnevnog reda ne nalazi niti na dnevnom redu travanjske sjednice Gradske skupštine.

Zanimljivim smatra i to što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio početak radova za 1. lipnja, te precizirao da će zamjena heksagonskih ploča granitnima započeti u Varšavskoj ulici, gdje su, kako je rekla, ploče sasvim nove i postavljene su po završetku izgradnje garaže.