A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/christchurch-katedrala-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Potresom uništeni Christchurch dobit će katedralu od kartona | Politika+
Kultura

ARHITEKTURA: Potresom uništeni Christchurch dobit će katedralu od kartona

Očekuje se da će kartonska katedrala biti završena do Božića, stajat će 5 milijuna dolara, a njezin vijek trajanja trebao bi biti najmanje 20 godina.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Novozelandska anglikanska crkva izgradit će privremenu katedralu od kartona u potresom razrušenom Christchurchu dok se bude radilo na trajnom rješenju.

Potres magnitude 6.3 stupnja po Richteru uništio je grad Christchurch na Novom Zelandu u veljači prošle godine, a tamošnja katedrala sravnjena je sa zemljom te je postala hrpa ruševina.

Japanski arhitekt Shigeru Ban najavio je da će dobrovoljno i bez naknade sagraditi novu privremenu katedralu na mjestu prvotne izgrađene 1864. godine. Shigeru Ban poznat je po korištenju papira i kartona u svojim konstrukcijama.

"Prijelazna katedrala je simbol nade za budućnost ovoga grada...", rekao je predstavnik gradskih vlasti.

Očekuje se da će kartonska katedrala biti završena do Božića, stajat će 5 milijuna dolara, a njezin vijek trajanja trebao bi biti najmanje 20 godina.Porušena katedrala u Christchurchu povijesno je zdanje

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KARTON, SHIGERU BAN, KATEDRALA OD KARTONA, POTRES, CHRISTCHURCH, CRKVA