A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/bandic%20i%20nuncij.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Milan Bandić primio apostolskog nuncija msgr. Maria Roberta Cassaria | Politika+
Zagreb

OPROŠTAJNI POSJET: Milan Bandić primio apostolskog nuncija msgr. Maria Roberta Cassaria

'Nisam mogao otići bez pozdrava, Bandić je uvijek bio u odličnim odnosima s Nuncijaturom.'

FOTO: Zagreb.hr
Piše: PolitikaPlus

Gradonačelnik Milan Bandić primio je u oproštajni posjet apostolskog nuncija msgr. Maria Roberta Cassaria, nakon četverogodišnjeg mandata u RH, a uoči preuzimanja nove dužnosti u Johanesburgu.

 

Nisam mogao otići bez pozdrava s gradonačelnikom, koji je uvijek bio u odličnim odnosima s Nuncijaturom za moga mandata, ali i za mandata moga prethodnika – rekao je msgr. Cassari, koji će službeni oproštaj imati u četvrtak, 19. travnja, na svečanoj misi u katedrali kada će, rekao je, i javno zahvaliti gradonačelniku Bandiću na suradnji i svemu što je učinio za Nuncijaturu.

 

Visoki je gost podvukao izuzetnu gradonačelnikovu podršku Katoličkoj crkvi, ne samo u Hrvatskoj, nego i u Bosni i Hercegovini, te naglasio da će Vatikan pamtiti sve što su Hrvatska i Grad Zagreb učinili za nezaboravan dolazak Svetoga Oca koji je protekao u miru, dostojanstvu i molitvi.

 

U znak sjećanja na Zagreb, u kojemu bi, rekao je, rado proveo još godinu-dvije, gradonačelnik je dragome gostu darovao svijećnjak s grbom Grada Zagreba, a gradonačelnik je dobio posvećenu krunicu i medalju Benedikta XVI. izrađenu u povodu njegova pastirska pohoda  Republici Hrvatskoj.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb, apostolski nuncij, mario roberto cassario, milan bandić