A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/ljubavologija-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Bruno Šimleša i fenomen Ljubavologija: Nikad dosta razgovora o ljubavi | Politika+
Kultura

'SAMOPOMOĆ': Bruno Šimleša i fenomen Ljubavologija: Nikad dosta razgovora o ljubavi

Dosadašnja predavanja Ljubavologije u praksi privukla su, svako pojedinačno, između 500 i 600 posjetilaca

Piše: PolitikaPlus


Dosadašnja predavanja Ljubavologije u praksi privukla su, svako pojedinačno, između 500 i 600 posjetilaca! Radi se, lažu, o novom fenomenu, budući da je prvo izdanje „Ljubavologije“, tiskano u 4000 primjeraka, rasprodano nakon samo 4 mjeseca, knjiga je skoro godinu dana na ljestvici najprodavanijih knjiga u Hrvatskoj, a uskoro će biti objavljena i u Srbiji te Sloveniji.

Niz „Ljubavologija u praksi“, nastavlja se već osmim po redu predavanjem Brune Šimleše, popularnog autora hit-knjige 'Ljubavologija'.

- Otkad je "Tajna" manje-više svima približila ideju da prvenstveno o nama ovisi kako će nam izgledati život te da možemo privlačiti željena iskustva, postalo je uobičajeno sebe doživljavati kao glavne i odgovorne osobe u vlastitom životu. No iako je većini jasno da mogu privlačiti iskustva, nije jasno kako to ostvariti. I zato ćemo na predavanju govoriti o tome zašto pozitivno razmišljanje, samoafirmacije ili vizualizacije prečesto ne funkcioniraju i kako si možemo povećati šanse za naručivanjem željenog partnera, posla, prijatelja... Govorit ćemo i o tome što točno trebamo dati da bismo primili ono što želimo i znamo da zaslužujemo. Umjesto okrivljavanja drugih, društva, Svemira, Boga da nam nisu dali ono što zaslužujemo, na ovom ćemo predavanju govoriti o preuzimanju odgovornosti za svoj život!, najavljuje Šimleša, za ovo predavanje.

Kako navode organizatori, dosadašnja predavanja Ljubavologije u praksi privukla su, svako pojedinačno, između 500 i 600 posjetilaca! Radi se, lažu, o novom fenomenu, budući da je prvo izdanje „Ljubavologije“, tiskano u 4000 primjeraka, rasprodano nakon samo 4 mjeseca, knjiga je skoro godinu dana na ljestvici najprodavanijih knjiga u Hrvatskoj, a uskoro će biti objavljena i u Srbiji te Sloveniji.

Zašto toliko ljudi želi razgovarati o ljubavi? Što se, zapravo, više ima uopće reći o ljubavi? Nismo li svi stručnjaci za to područje? Na predavanjima Brune Šimleše, inače sociologa po struci, o ljubavi i odnosima govori se bez rukavica, bez mistificiranja, promišljeno i dosljedno, a prema dosadašnjim reakcijama čitalaca i posjetilaca najveći je problem, čini se, što nam je o ljubavi sve jasno u teoriji, ali iz nekog razloga to ne znamo provesti u praksu. To je glavni cilj knjige i predavanja - srediti nedoumice u vezi s teorijom ljubavi i premostiti jaz između teorije i prakse.
      


Predavanje će se održati u srijedu, 18. travnja 2012., u kinu Europa, s početkom u 19 sati. Prodaja ulaznica: Kino Europa (Varšavska 3); Knjižara Ljevak (Trg bana J. Jelačića 17). Cijena ulaznice je 30 kuna, a dio prihoda donirat će se SOS Dječjem selu.