Zagreb

PORUKA: Mladi HSLS-a Bandiću: Stanite s gradnjom fontana, gradite škole!

'Kulturne ustanove, vrtići, škole i oni najmlađi moraju imati prednost pred ulazima u trgovačke centre (Hoto centar), čiji su vlasnici slučajno u dobrim odnosima s gradonačelnikom, i pred fontanama gdje god da se one namjeravaju graditi.'

Piše: PolitikaPlus

Država je u ozbiljnoj financijskoj situaciji, građani rade mjesecima bez naknade, predlažu se revolucionarne ideje o volontiranju mladih, povećava se PDV, a zagrebački gradonačelnik popločava strateška mjesta u gradu mramornim pločama.

 

'Kulturne ustanove, vrtići, škole i oni najmlađi moraju imati prednost pred ulazima u trgovačke centre (Hoto centar), čiji su vlasnici slučajno u dobrim odnosima s gradonačelnikom, i pred fontanama gdje god da se one namjeravaju graditi.'

Uvodna rečenica nije citat iz vica već realna situacija korištenja gradskog proračuna.

Mladi HSLS-a Grada Zagreba smatraju nužnim istaknuti određene nelogičnosti u odabiru i financiranju strateških projekata od strane gradonačelnika. Kao primjere možemo spomenuti prijetnju gašenja Kazališta KNAP (u vlasništvu Grada Zagreba) zbog financijskih i statusnih problema, te odbijanje izgradnje vrtića i osnovne škole na Kajzerici. Također, ulice pune rupa poput Jezerske ulice u Rudešu i dalje ostaju nepopravljene, a u raspodjeli sredstava za Javne potrebe u kulturi nedostaje 11 milijuna kuna.

Kao najbitniji primjer moramo izdvojiti probleme na Kajzerici. Nakon brojnih obećanja, roditelji i dalje moraju slati svoju djecu u školu i vrtić u Trnskom. Frustrirani građani naselja od 5.000 stanovnika objavili su i priopćenje da će se potencijalno izuzeti kao općina i "izaći" iz nadležnosti Grada Zagreba u Zagrebačku županiju.

 

Cijena izgradnje vrtića i škole, na koje građani s Kajzerice čekaju još od 1996. godine, iznosi sto milijuna kuna. Podsjetimo, za četvrtinu tog iznosa gradonačelnik planira ove godine izgraditi dvije fontane i dva pothodnika koja do njih vode na zelenoj površini preko puta Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Mladi HSLS-a Grada Zagreba bezrezervno smatraju kako kulturni i edukacijski događaji zaslužuju puno više pažnje u ovome gradu te da omalovažavanje i zanemarivanja problema od strane gradonačelnika spram određenih dijelova grada mora stati!

Kulturne ustanove, vrtići, škole i oni najmlađi moraju imati prednost pred ulazima u trgovačke centre (Hoto centar), čiji su vlasnici slučajno u dobrim odnosima s gradonačelnikom, i pred fontanama gdje god da se one namjeravaju graditi.

Mladi HSLS-a Grada Zagreba ovime upućuju apel gradonačelniku Bandiću:
Iz krize nas mogu izvesti samo naši mladi i obrazovani ljudi! Stanite s mramornim pločama i fontanama, gradite škole na Kajzerici, stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik Mladih hrvatskih liberala Grada Zagreba Boris Savić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mladi hsls, milan bandić, zagreb, hsls