A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivo-josipovic-200.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Češek: Neka Josipović objasni odakle mu stan u kojem živi i je li taj stan pripadao jednoj židovskoj obitelji! | Politika+
Hrvatska

SABOR: Češek: Neka Josipović objasni odakle mu stan u kojem živi i je li taj stan pripadao jednoj židovskoj obitelji!

Josipović odgovara u 14 sati.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Igor Češek (HDSSB) upitao je Milanovića što njegova vlada radi na povratu imovine otete nakon Drugog svjetskog rata, na što mu je premijer odgovorio da treba napraviti razliku između otete i nacionalizirane ili konfiscirane imovine.

 

'Znam samo da je stan u kojemu on živi oduzet jednoj židovskoj obitelji tijekom Drugog svjetskog rata', rekao je Češek i pozvao medije da se pozabave tim pitanjem.

"Tu je hrvatska država pokušavala uvesti reda, no u ovih 20 godina u tome nije imala previše uspjeha", rekao je premijer.

Češek je, nezadovoljan odgovorom, istaknuo da bi Vlada trebala od predsjednika države Ive Josipovića tražiti da vrati stan koji je, kako tvrdi, njegov otac 1945. uzeo kada je oslobađao Zagreb, a koji je pripadao jednoj zagrebačkoj židovskoj obitelji.

Ozbiljnu optužbu protiv predsjednika Ive Josipovića Češek je novinarima dodatno pojasnio: 'Hrvatsku javnost zanima u čijem stanu živi Predsjednik Republike! Ako smo mi država koja se zalaže za rješavanje oduzete imovine onda bi se predsjednik o tome trebao izjasniti.' Upitan odakle mu takve informacije Češek je rekao da ih je dobio u Hrvatskom helsinškom odboru i da detalje te problematike ne zna.

'Znam samo da je stan u kojemu on živi oduzet jednoj židovskoj obitelji tijekom Drugog svjetskog rata', rekao je Češek i pozvao medije da se pozabave tim pitanjem.

Komentara vladajućih na tu optužbu nije bilo, no ekspresno je press konferenciju sazvao predsjednik Josipović.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HHO, IVO JOSIPOVIĆ, IGOR ČEŠEK, HDSSB, SABOR