A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivan-zvonimir-cicak-202.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ivan Zvonimir Čičak: Češek laže, nismo mu dali informacije o stanu Ive Josipovića! | Politika+
Hrvatska

DEMANTI: Ivan Zvonimir Čičak: Češek laže, nismo mu dali informacije o stanu Ive Josipovića!

'HHO raspolaže s ogromnom arhivom koju ovih dana pregledavamo i u kojoj ima šokantnih podataka.'

Piše: Ivan Klarić

Igor Češek (HDSSB) danas je pozvao predsjednika Hrvatske Ivu Josipovića da javnosti objasni u čijem stanu živi.

 

'Laž je da je bilo tko pa tako i Češek od nas dobio bilo kakvu informaciju. To jednostavno nije moguće jer mi to ne smijemo. Ponavljam, nitko iz HHO-a nije razgovarao s gospodinom Češekom, za kojeg prvi put čujem od vas, niti s bilo kojim drugim zastuponikom HDSSB-a.'

- Hrvatsku javnost zanima u čijem stanu živi Predsjednik Republike! Ako smo mi država koja se zalaže za rješavanje oduzete imovine onda bi se predsjednik o tome trebao izjasniti,... Znam samo da je stan u kojemu on živi oduzet jednoj židovskoj obitelji tijekom Drugog svjetskog rata, rekao je Igor Češek i pozvao medije da se pozabave tim pitanjem.

Upitan odakle mu takve informacije Češek je rekao da ih je dobio u Hrvatskom helsinškom odboru i da detalje te problematike ne zna. Predsjednik Josipović odmah je reagirao, rekavši da je stan u kojem živi izgrađen sedamdesetih godina, te da ga je njegova obitelj kupila tek 2007.

- Saborski zastupnik Igor Češek izgovorio je laži i još jednom pokazao koliko se u politici može ići nisko kada je u pitanju borba za vlast. On je ovom izjavom pokazao kako ne poštuje institucije ni državu, kao ni dostojanstvo pojedinca. Stan o kojem govori izgrađen je sedamdesetih i otkupljen je kao društveni. Tek s 2006. na 2007. taj je stan moja obitelj kupila od privatnih vlasnika. Moj je otac bio časna osoba i ja se ponosim njime - rekao je Ivo Josipović.

Reagirao je i predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak, koji tvrdi da takvu informaciju nitko pa tako ni HDSSB-ov Igor Češek od strane HHO-a sigurno nije dobio.


- Laž je da je bilo tko pa tako i Češek od nas dobio bilo kakvu informaciju. To jednostavno nije moguće jer mi to ne smijemo. Ponavljam, nitko iz HHO-a nije razgovarao s gospodinom Češekom, za kojeg prvi put čujem od vas, niti s bilo kojim drugim zastuponikom HDSSB-a, jasno će Čičak.

Na naše pitanje da li HHO ima bilo kakve informacije o Josipoviću i stanu u kojem živi, Čičak je opet bio iznimno suzdržan.

- Ni na to vam pitanje ne mogu odgovoriti. Ono što mogu reći je da HHO raspolaže s ogromnom arhivom koju upravo ovih dana pregledavamo i u kojoj ima šokantnih podataka, otkrio je Čičak ne želivši odgovoriti postoji li među tim dokumentima bilo što o stanu predsjednika Hrvatske.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

stan, ivo josipović, IVAN ZVONIMIR ČIČAK, IGOR ČEŠEK