A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ibm-001.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dan pametnijih rješenja 2012: IBM predstavio nova softverska rješenja | Politika+
IT

KONFERENCIJA: Dan pametnijih rješenja 2012: IBM predstavio nova softverska rješenja

IBM je predstavio najnovije softverske proizvode i inovacije, nove globalne trendove i tehnologije u softverskom poslovanju te razvojnu strategiju svog poslovnog modela.

Piše: PolitikaPlus

U sklopu već tradicionalne godišnje konferencije pod nazivom Dan pametnijih rješenja 2012, IBM je predstavio najnovije softverske proizvode i inovacije, nove globalne trendove i tehnologije u softverskom poslovanju te razvojnu strategiju svog poslovnog modela.

Paul Pateman
„Ove godine smo se okupili kako bismo zajedno raspravljali o softverskim rješenjima i inovacijama u kojima prednjači nedavno predstavljen PureSystems koji pokazuje značajan napredak u razvoju računalstva. Cjelovita integracija upućuje na novi, proporcionalni pristup u oblikovanju IBM-ovih sustava, ugrađena stručnost omogućuje jednostavan način rada i upravljanja te pruža tvrtkama mogućnost mijenjanja cjelokupne ekonomije IT-a", izjavio je Krešo Perica, glavni direktor IBM-a Hrvatska, „Tijekom proteklog desetljeća IBM je prošao kroz znatnu preobrazbu svog poslovnog modela prelaženjem u područja poslovanja koja donose više vrijednosti, povećanjem učinkovitosti poslovanja i ulaganjima u dugoročno najisplativije prilike te su ovakva događanja mjesto gdje se već tradicionalno izmjenjuju iskustva i znanja u poslovanju."
 
Pred oko 250 sudionika, IBM-ovi stručnjaci, poslovni partneri i korisnici kroz tri niza predavanja prezentirali su svoja iskustva i projekte temeljene na IBM-ovim tehnologijama i softverskim rješenjima koja pomažu u smanjenju troškova, optimizaciji poslovnih procesa i povećanju učinkovitosti.


Paul Pateman, gost predavač iz IBM-a Velike Britanije,  predstavio je IBM-ovo rješenje Single View of Citizen. Kako je naveo, IBM-ovo rješenje za postizanje jedinstvenog uvida u podatke može uporabom alata za inteligentno pročišćavanje podataka i tehnologije za usporedbu informacija ustanoviti koji su podaci zajednički različitim sustavima te na taj način omogućiti automatsku izradu jedne i jedinstvene evidencije građana. To navodno bitno poboljšava uvid u odnose između tijela javne uprave i građana te dovodi do veće povezanosti, integracije i sigurnosti administrativnih operacija. Na taj način mogu se brže otkriti potencijalne prijetnje javnoj sigurnosti ili se novi sustav može iskoristiti za bolju koordinaciju rada tijela državne uprave koja tako mogu poboljšati svoje društvene i poslovne usluge.

Rješenja za jedinstveni uvid u informacije o građanima putem integracije evidencija i bržom komunikacijom između tijela javne uprave poboljšavaju kvalitetu i točnost podataka o građanima. Kad građani stupe u vezu s upravom najsvježije informacije iz nekoliko integriranih sustava bit će odmah dostupne raznim tijelima i uredima javne uprave, primjerice, zdravstvenom osiguranju, kadrovskoj službi, ministarstvu unutrašnjih poslova i ministarstvu obrane. Zaposlenici u javnoj upravi moći će vidjeti potpune, agregirane informacije o svakom građaninu te na temelju toga davati bolje odgovore na tražene upite te na taj način pružiti kvalitetniju uslugu.


Uffe Sorensen, zadužen za društveno poslovanje iz IBM-a Danska predstavio je novo doba timske suradnje i komunikacije. Pojava društvenog softvera za poslovni sektor i državne ustanove omogućuje tim organizacijama iskorištavanje nove, društvene paradigme timskog rada (kolaboracije) i ostvarenje kvantnog skoka u načinima angažiranja ljudi, kako u samoj tvrtki tako i izvan nje. Softver za društveno poslovanje znatno će poboljšati načine njihove suradnje i međusobne komunikacije. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Krešo Perica, Dan pametnijih rješenja, IBM, Paul Pateman