A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/breivik11.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Anders Behring Breivik: Morao sam potisnuti svoje osjećaje da bih mogao izvesti napade | Politika+
Svijet

SVJEDOČENJE: Anders Behring Breivik: Morao sam potisnuti svoje osjećaje da bih mogao izvesti napade

'Ja sam u normalnim vremenima vrlo simpatičan', rekao je na suđenju norveški monstrum.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Anders Behring Breivik, kojemu se sudi za prošlogodišnje ubojstvo 77 ljudi u Norveškoj je pred sudom u Oslu izjavio da je on inače ugodna osoba, ali da je od 2006. godine morao potisnuti svoje osjećaje kako bi mogao izvesti napade.

"Ja sam u normalnim vremenima vrlo simpatičan", rekao je Breivik petog dana suđenja. Objasnio je da je od 2006. pa sve do sada morao potiskivati svoje osjećaje, posebice prakticirajući meditaciju, i prekinuti sve društvene veze kako bi se pripremio na dva napada koje je izvršio 22. srpnja 2011. Taj je dan aktivirao bombu nedaleko od sjedišta vlade u središtu Osla, pri čemu je poginulo devet ljudi, a potom je napravio pokolj na ljetnom kampu laburističke stranke na otoku Utoyi, pobivši 69 uglavnom mladih ljudi.

Objasnio je da je svoje "neprijatelje morao dehumanizirati", inače ne bi bio uspio u svom naumu.

Breivik je potom još jednom optužio europske medije za sustavno cenzuriranje nacionalističke ideologije od kraja Drugog svjetskog rata te ocijenio da je ljetna škola na Utoyi bila "kamp za indoktrinaciju" u cilju promicanja "kulturnog marksizma".

Brevik je u petak nastavio svjedočiti o pripremama i provedbi svoga zločina. I danas je, kao i u četvrtak, po ulasku u sudnicu preskočio svoj desničarski pozdrav stisnutom šakom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

oslo, norveška