A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/costa-fascinosa-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nasljednik Costa Concordije uplovljavat će i u hrvatske luke | Politika+
Turizam

KRSTARENJA: Nasljednik Costa Concordije uplovljavat će i u hrvatske luke

Izgradnja luksuznog kruzera u brodogradilištu "Fincantieri" stajala je 510 milijuna eura, a na njemu je radilo 3000 radnika.

FOTO: Costa Fascinosa
Piše: PolitikaPlus/Hina/APA

Brodar Costa Crociere, vlasnik "Costa Concordije", broda koji je doživio nesreću polovicom siječnja pred talijanskom obalom, uskoro će predstaviti novi brod kojim će pokušati vratiti ugled među turistima, a uplovljavat će i u hrvatske luke.

Costa Crociere gradi novu putničku krstaricu od 132.000 tona za gotovo 5000 putnika. Taj najveći talijanski kruzer trebao bi krenuti na prvu plovidbu u listopadu 2014.

Putnička krstarica Costa Fascinosa zamijenit će Costa Concordiju, a na prvu će plovidbu krenuti 6. svibnja iz Venecije. Bit će to jednotjedno krstarenje, pri čemu će kruzer posjetiti Bari te grčku i hrvatsku obalu.

Brod je to od 114.500 tona i može primiti 3800 putnika. Izgradnja luksuznog kruzera u brodogradilištu Fincantieri u Monfalconeu stajala je 510 milijuna eura, a na njemu je radilo 3000 radnika.

Zbog nesreće Costa Concordije u blizini otoga Giglia, nije planirana proslava prigodom isplovljavanja novoga broda, priopćio je brodar, koji je optimističan glede poslovnih izgleda u sljedećim mjesecima.

Costa Crociere i dalje namjerava povećavati svoju flotu. Brodogradilište Fincantieri upravo gradi novu putničku krstaricu od 132.000 tona za gotovo 5000 putnika. Taj najveći talijanski kruzer trebao bi krenuti na prvu plovidbu u listopadu 2014.

Nakon havarije Costa Concordije, na kojoj je u trenutku nesreće bilo više od 4200 putnika, od kojih je 32 poginulo, a dvoje se još smatra nestalima, tvrtka je doživjela još jedan udarac početkom ožujka, kad je na njezinu brodu Costa Allegri pred Sejšelima buknuo požar, ali pritom nije bilo žrtava.

Costa Crociere nudi kružna putovanja diljem svijeta, a 70 posto poslova obavlja u Europi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Costa Concordia, Costa Fascinosa, Costa Crociere, KRSTARENJA