Svijet

SAD: Predsjednički izbori: Republikanac Mitt Romney pobijedio u još 5 država

Romney je pobijedio u državama New Yorku, Pennsylvaniji, Connecticutu, Delawareu i Rhode Islandu, prenijeli su američki mediji.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Mitt Romney osvojio je utorak republikanske predizbore za predsjedničku nominaciju u još pet saveznih država na sjeveroistoku Sjedinjenih Država, približivši se pobjedi unutar stranke i nominaciji za predsjedničkog kandidata u utrci protiv aktualnog predsjednika Baracka Obame.

Romney je pobijedio u državama New Yorku, Pennsylvaniji, Connecticutu, Delawareu i Rhode Islandu, prenijeli su američki mediji.

Romney, kojemu se smiješila nominacija otkad je njegov glavni suparnik Rick Santorum prekinuo kampanju ovog mjeseca, proglasio je pobjedu u republikanskoj utrci tijekom govora u New Hampshireu.

Pet država koje su glasovale u utorak imaju zajedno 231 delegata i pobjeda u njima Romneyja znatno približava brojci od 1144 delegata potrebnih za osvajanje stranačke nominacije za predsjedničku utrku protiv Obame 6. studenoga.

Romney je u utorak ušao u predizbore sa 695 delegata, prema brojanju CNN-a. Očekuje se da će krajem svibnja službeno osvojiti 1144 delegatska glasa koliko mu treba za nominaciju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

predsjednički izbori, sad, mitt romney